Na een eerste spectaculaire kwalificatiesessie op woensdag werden de tijden weer scherper gezet tijdens de twee sessies op donderdag. Woensdag liet de Toyota TS050 Hybrid #7 van Mike Conway, Kamui Kobayashi en José María López de snelste tijd optekenen met 3’17’’161, maar Kamui Kobayashi deed donderdag nog beter en behaalde met de Toyota #7 de Pole in 3’15’’497.

Beide Toyota’s zetten hun snelste tijd neer aan het begin van de tweede sessie die om 19u op gang geschoten werd. Kazuki Nakajima reed met de Toyota #8, die hij deelt met Sébastien Buemi en Fernando Alonso, een ronde in 3’15’’908. De BR Engineering BR1 – AER #17 van SMP Racing, bestuurd door Stéphane Sarrazin, Egor Orudzhev en Sergey Sirotkin, vervolledigde de top 3. De Russchische wagen was de beste niet-hybride voor de Rebellion R13 – Gibson #3 van Nathanaël Berthon, Thomas Laurent en Gustavo Menezes die een motor moest wisselen nadat Laurent stilgevallen was bij Mulsanne. Ook de Rebellion #1 viel met Bruno Senna stil aan Arnage. Stoffel Vandoorne en zijn Russchische teamgenoten Mikhail Aleshin en Vitaly Petrov legden op de vijfde plaats beslag.

Aan het begin van de avond was het DragonSpeed team nog de snelste in LMP2, maar de uiteindelijk ging de  Oreca 07 – Gibson van Graff #39 (Tristan Gommendy, Vincent Capillaire en Jonathan Hirschi) met de eerste plaats in de haal dankzij een 3’25’’073 van Gommendy. Loïc Duval reed de Oreca 07 – Gibson #28 van TDS Racing die hij deelt met François Perrodo en Matthieu Vaxivière naar de tweede plaats, waardoor de Oreca 07 – Gibson #31 van DragonSpeed met Anthony Davidson, Roberto Gonzàlez en Pastor Maldonado zich met de derde plaats moest tevreden stellen.

In LM GTE Pro mag de Aston Martin Vantage #97 Aston Martin Racing van Maxime Martin, Jonny Adam en Alex Lynn vooraan plaatsnemen, voor de Ford GT #67 van Ford Chip Ganassi Racing (Jonathan Bomarito, Andy Priaulx en Harry Tincknell) en de Chevrolet Corvette C7.R #63 (Antonio Garcia, Jan Magnussen en Mike Rockenfeller). Met vijf verschillende merken in de top 5 belooft het een interessant wedstrijdbegin te worden !

In LM GTE Am nemen twee Porsches de snelste tijden voor hun rekening, met het #77 van Julien Andlauer, Matt Campbell en Christian Ried voor het #88 van Matteo Cairoli, Satoshi Hoshino en Gorgio Roda.