Weinig verrassend maakt Panoz van zijn aanwezigheid in Le Mans gebruik om zijn terugkeer in de Franse klassieker te bevestigen. Het opvallende Amerikaanse merk is opnieuw van de partij nadat het vijf jaar geleden partner was van het Deltawing project.

De onderneming uit Braselton zal een 100% elektrisch prototype inzetten dat de sobere naam GT-EV meekreeg. De deelname is een partnerschap met Green4U Technologies, een lokaal bedrijf dat gespecialiseerd is in elektrische wagens.

Zonder spoilers en te herkennen aan zijn opvallende groene kleur zal deze nieuwe Batmobile tot 450Kw aan vermogen ontwikkelen voor een snelheid die bij de 300 km/u ligt. Twee motoren drijven de vier wielen aan terwijl de remmen de kinetische energie recupereren. Deze bijzondere wagen zal over actieve aerodynamica beschikken die de luchtweerstand op de rechte stukken moet verminderen. De autonomie wordt aangekondigd op 177 kilometer en de batterijen kunnen in de pits vervangen worden.

Hopelijk zal dit project Panoz ertoe aanzetten om opnieuw op hoog niveau aan te treden in de endurance races en wordt het een opwaardering van de « Garage 56 » die moet bijdragen aan de promotie van innovatieve technologieën na het fiasco van de Nissan ZEOD RC in 2014…