De Mercedes-AMG #4 van Team Black Falcon zal deze namiddag vanop Pole Position van start gaan in de Total 24 Hours of Spa. Tijdens de Super Pole, waarin de 20 snelste wagens uit de donderdagsessie voor de eerste plaats op de startgrid streden, haalde de Mercedes bestuurd door Maro Engel de Pole binnen in de laatste ronde van de sessie, voor de # 117 KÜS Team75 Bernhard Porsche en de #72 SMP Racing Ferrari.

De 20 gekwalificeerde wagens begonnen om 19u05 aan hun duel. Kevin Estre ging als eerste de baan op met de #20 GPX Racing Porsche, maar de toon werd gezet door een andere Porsche 911 GT3 R, die van Mathieu Jaminet, die een tijd van 2:19.027 neerzette met het #98 van ROWE Racing.

Het was wachten op de negen wagen vooraleer we een nieuwe leider kregen: Davide Rigon reed een schitterende ronde in 2:18.806 met de #72 SMP Racing Ferrari en verwees Jaminet naar een voorlopige tweede plaats.

Drie wagens later zette Laurens Vanthoor de referentietijd scherper tot 2:08.605 met de Porsche #117 van KÜS Team75 Bernhard, een stevige gooi naar de Pole.

De voornaamste kanshebber om die situatie te wijzigen leek de tweede Vanthoor, Dries, die opmerkelijk snel was met de #2 Audi Sport Team WRT maar hij geraakte niet verder dan de zesde plaats. Er bleef nog één kandidaat over: de eerste poging van Maro Engel was goed voor een tweede plaats, maar de Duitser kon nog beter. Hij weerstond aan de druk en liet een 2:18.588 optekenen, 17 duizendsten sneller van Vanthoor en goed voor de Pole.

 

Nick Tandy eindigide vierde met de #998 ROWE Racing Porsche, één van de zes wagens in de Pro categorie van het merk uit uit Stuttgart in de Top 20. Daniel Serra reed de vijfde tijd met de HubAuto Corsa Ferrari, een schiterend resultaat voor het team dat debuteert in deze race.

Op de zesde plaat voert Dries Vanthoor een trio Audi’s aan waarin hij gevolgd wordt door zijn teamgenoot Nico Müller en Mattia Drudi.

De start wordt deze middag om 16u30 gegeven met  72 wagens op de grid, een nieuw record voor het GT tijdperk van de Ardeense klassieker.