De Abu Dhabi Desert Challenge, de tweede wedstrijd van de Wereldbeker Cross Country Rally na de openingsmanche in Qatar, gaat deze zondag van start voor vijf dagen met in totaal 1.283 km tegen de klok.

Meer dan ooit heeft de Abu Dhabi Desert Challenge veel weg van de Dakar mat een kwalitatief hoogstaand deelnemersveld, maar de wedstrijd wordt ook gereden op een terrein dat misschien wel het decor zal vormen voor de volgende Dakar die op het Arabisch schiereiland zou plaatsvinden.

In Abu Dhabi zullen de Toyota/Overdrive en Mini X-Raid teams goed vertegenwoordig zijn. Het Japanse merk kan rekenen op Yazeed Al-Rajhi, Bernhard Ten Brinke en Aron Domzala.

Na een tweede plaats achter Al-Attiyah in Qatar kan Al-Rajhi hier de leiding nemen in de Wereldbeker. © RallyZone – Edoardo Bauer

Bij X-Raid zullen de twee Buggy’s bestuurd worden door Cyril Desprès en Kuba Przygonski.

Andere opvallende deelnemers zijn de Ford Raptor van Martin Prokop, de BMW X3 van Vladimir Vasilyev, de Ford F150 van Miroslav Zapletal en de Peugeot 3008DKR van Khalid Al Qassimi.

Cyril Despres verschijnt in de duinen van Abu Dhabi aan de start met een Buggy Mini John Cooper Works.

Przygonski, onlangs winnaar van de Dubai International Baja, blijft vooruitgang boeken.

Uiteraard bijgestaan door Tom Colsoul is Bernhard Ten Brinke één van de zegekandidaten in Abu Dhabi.

Stéphane Peterhansel laat de Buggy aan de kant voor een Mini 4×4 en wordt bijgestaan door zijn echtgenote Andrea.

Vorig jaar won Martin Prokop in Abu Dhabi. © RallyZone – Edoardo Bauer

Khalid Al Qassimi is weer van de partij in het zand van de Emiraten waar hij op eigen terrein won in 2017. © RallyZone – Edoardo Bauer

Tekst VM