De ene dag is de andere niet in de Abu Dhabi Desert Challenge!

Nadat hij in de eerste etappe door een breuk aan de transmissie de hulp van zijn team nodig had om de etappe uit te rijden, wat hem 100 uur straftijd opleverde, schreef Yazeed Al-Rajhi de tweede etappe op zijn naam met de Toyota Hilux van het Overdrive team. De Saoedi maakt uiteraard geen kans meer op de algemene overwinning.

Etappezege voor Al-Rajhi en Overdrive.

Stéphane Peterhansel beleefde een makkelijkere dag dan bij de opener en sloot de tweede etappe als leider af met zijn MINI John Cooper Works Rally.

De meest gelauwerde rally raid piloot heeft zijn leidersplaats ook te danken aan de problemen van zijn teamgenoot bij X-Raid, Cyril Despres. Voor de leider na de eerste dag draaide dag 2 op een nachtmerrie uit. Het systeem om de hoogte van de wagen te regelen raakte geblokkeerd en Despres reed zich vast in de duinen, wat hem meer dan drie uur kostte.

Stéphane en Andrea Peterhansel hebben de leiding in handen. © RallyZone – Edoardo Bauer

Het was ook een moeilijke dag voor Bernhard Ten Brinke en Tom Colsoul. Nadat ze eerst Despres en vervolgens ook Peterhansel ingehaald hadden reden ze zich vast in het zand, waarbij kostbare minuten verloren gingen. Op het einde van de etappe moest het Nederlands-Belgisch duo het voetje lichten omdat de zetel van de piloot gebroken was bij een harde landing na een jump.

Ondanks zijn problemen doet Ten Brinke wel een goede zaak want hij bezet momenteel de tweede plaats in de tussenstand op iets meer dan twee minuten van Peterhansel.

Bernhard Ten Brinke en Tom Colsoul vielen stevig aan. © RallyZone – Edoardo Bauer

Op de derde plaats volgt de Peugeot 3008DKR van Khalid Al-Qassimi, die ook nog perfect aanspraak kan maken op de overwinning want zijn achterstand op de leider bedraagt nog geen drie minuten.

Al Qassimi en zijn Peugeot 3008DKR zijn nog steeds in de running voor de overwinning. © RallyZone – Edoardo Bauer

De vierde in de tussenstand, Przygonski met een Buggy MINI John Cooper Works, volgt op bijna negen minuten. Martin Prokop ligt op de vijfde plaats met zijn Ford Raptor.

De derde etappe is de langste van de wedstrijd met 297,97 km  tegen de klok in het zand.