Volgende maand, na de Rally van Estland, zal Alain Penasse afscheid nemen als teammanager van Hyundai Motorsport. Acht jaar lang stond onze landgenoot mee aan het hoofd van het team dat zijn thuisbasis had in het Duitse Alzenau, waar acht jaar geleden een lege fabriek werd omgebouwd tot de werkplaats van het WRC-team van het Koreaanse merk.

Alain Penasse maakte als rechterhand van toenmalig teambaas Michel Nandan het prille begin van het team mee. Eind mei werd in Korea de beslissing genomen om zijn contract als freelancer niet te verlengen.

« Het is niet mijn beslissing. In Korea wil men geen langlopende zelfstandige contracten meer. Mijn contract wordt niet meer verlengd. Het zal moeilijk zijn om volgende maand afscheid te nemen van het team waarmee ik zoveel schitterende momenten heb meegemaakt, waarmee we geschiedenis schreven, waarmee ik mijn jeugddroom in vervulling kon laten gaan, maar het leven gaat voort. Ik zal me vanaf volgende maand nog meer kunnen toeleggen op de voorbereiding van de WRC-manche in Ieper. En wie weet wat de toekomst brengt, » vertelde Alain Penasse ons enkele dagen geleden, voor hij naar de Safari Rally vertrok.

Lees het volledige interview met Alain Penasse en alles over de Renties Ypres Rally Belgium in het WRC in het komende nummer van Speed. (HVO)