Er stonden 14 Belgen aan de start van de Monte-Carlo Rally 2021, en allemaal hebben ze de wedstrijd ook uitgereden. Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe eindigden derde, en verder in de Top 10 mocht M-Sport trots zijn op de prestatie van het Frans-Belgische duo Adrien Fourmaux en Renaud Jamoul, goed voor de negende plaats algemeen en tweede in WRC2 achter Andreas Mikkelsen. Later op het seizoen, in de Rally van Kroatië, zullen Fourmaux en Jamoul proeven van een Ford Fiesta WRC, ingezet door het fabrieksteam.

Pieter Tsjoen mag als tevreden man huiswaarts keren. Niet enkel behalen de Renault Clio’s van zijn team PRT de dubbel in RC5 met Tim Van Parijs en Benoit Verlinde, maar zelf eindigt Tsjoen ook 20e algemeen in zijn VW Polo R5 die bestuurd werd door Kevin Abbring. Wetende dat het duo het ouvreurs moest stellen is dat een uitstekende prestatie.

In WRC3 lieten onze landgenoten enkele mooie tijden optekenen. Na verschillende lekke banden sluiten Cédric De Cecco en Jérôme Humblet hun wedstrijd af als 5e in de categorie en 21e algemeen. Twee plaats achter het duo met de Skoda Fabia Rally2 Evo vinden we  Citroën C3 Rally2 van Davy Vanneste et Kris D’alleine (6e in WRC3) terwijl Cédric Cherain en Stéphane Prévot (Skoda Fabia Rally2) 29e algemeen en 9e in de klasse eindigen, ondanks een breuk aan de uitlaat op de laatste proef.