De Noor rijdt in 2018 en 2019 in het WRC voor Hyundai

Nadat het in Alzenau gebaseerde team zich van de diensten van Andreas Mikkelsen verzekerde voor de rest van het seizoen 2017 bevestigde het gisteren officieel dat de Noor een contract voor twee jaar getekend heeft voor de seizoenen 2018 en 2019. Samen met zijn zijn copiloot Andreas Jaeger zal Mikkelsen volgend jaar aan alle dertien manches deelnemen.

« Ik ben verheugd dat Hyundai Motorsport mij de kans geboden heef om voltijds terug te keren in het Wereldkampioenschap Rally voor de seizoenen 2018 en 2019 », verklaart Andreas. « Nog voor ik mijn eerste wedstrijd gereden heb voor het team heb ik al het gevoel dat ik me er snel geïntegreerd heb. Het is voor mij duidelijk dat ik in een team van wereldklasse opgenomen wordt dat echt kans maakt op de titels bij de piloten en de constructeurs. Ik kijk ernaar uit om vanaf de Monte-Carlo volgend jaar mijn bijdrage te leveren om deze doelen te bereiken en mijn gewicht in de schaal te werpen in de strijd voor de titel bij de piloten. »

Michel Nandan verbergt zijn bewondering voor de nieuwe rekruut niet: « Andreas behoort tot de piloten die zich zelf integreren en snel aan het werk gaan. Zijn vastberadenheid en professionalisme vielen op tijdens zijn bezoeken aan de fabriek in Alzenau. Wij zijn zeer blij dat we hem aan boord hebben voor de komende twee seizoenen. »

Andreas kon al kennismaken met de i20 Coupé WRC tijdens de voorbereiding voor Spanje. « Hij gaf ons positieve en nuttige feedback », gaat Michel Nandan verder. « Hij heeft ook al onze i20 R5 bestuurd en dus kennisgemaakt met alle niveaus van ons team. We kijken ernaar uit om hem in actie te zien als Hyundai Motorsport piloot in de laatste drie rally’s van het seizoen en de komende twee seizoenen. »

Huyndai Motorsport bevestigde eveneens dat de huidige piloten (Thierry Neuville, Hayden Paddon en Dani Sordo) onder contract blijven voor het seizoen 2018, wat betekent dat er in de meeste WRC manches dus niet minder dan vier Huyndai i20 Coupé WRC’s aan de start zullen staan.