Zoals ieder jaar kijk het GT wereld vol ongeduld uit naar één van de hoogtepunten van het jaar, de TOTAL 24 Uur van Spa, die plaatsvinden op 29 en 30 juli op het mythische asfaltlint in de Ardennen.

Belgian Audi Club Team WRT, het winnende team in 2011 en 2014, zal er aantreden met de vier Audi’s R8 LMS die aan alle manches van de Blancpain GT Series Endurance Cup deelnemen bestuurd door Stevens-Fässler-Vanthoor, Berthon-Richelmi-Tréluyer, Green-Leonard-Dennis en Mayr Melnhof-Venter-Caygill.

Maar daar stopt het niet voor het Team WRT van Vincent Vosse want er worden nog twee wagens onder de vlag van Audi Sport…en toevertrouwd aan toppiloten ! Een van de wagens zal in handen zijn van René Rast – Nico Müller, bijgestaan door Antonio Garcia. Op de andere Audi R8 LMS krijgen we een mooie Belgische verrassing ! Frédéric Vervisch zal de wagen delen met Christopher Mies en Connor De Phillippi, onlangs winnaars van de 24 Uur van de Nürburgring.

Twee andere « officiële » Audi’s worden ingezet door Audi Sport Team I.S.R. met Pierre Kaffer, Kelvin van der Linde en Frank Stippler, alsook Audi Sport Team Saintéloc, met het triot Jules Gounon, Christopher Haase et Markus Winkelhock.

« Wij sturen onze vier officiële wagens om ze aan de start te brengen onder het oog van ervaren teams die regelmatig deelnemen aan de Blancpain GT Series », benadrukt Chris Reinke, de baas van Audi Sport customer racing. « Samen hebben we veelbelovende teams samengesteld die in staat zijn om voor de zege te strijden in de Ardennen ». Het doel is duidelijk !

Afspraak over iets meer dan een maand op het circuit van Spa-Francorchamps, voor de grootste race ter wereld die volledig voorbehouden is aan GT’s !