Audi heeft deze maandag aangekondigd dat het zich na afloop van het seizoen 2020 uit de DTM terugtrekt. Het merk uit Ingolstadt is samen met BMW één van de twee belangrijkste constructeurs in het Duitse toerwagenkampioenschap, maar het wil zich voortaan op elektrische competities zoals Formule E concentreren. De beslissing werd al geruime tijd geleden genomen en staat los van de Corona crisis.

« Vandaag is bijzonder moeilijke dag voor de autosport in Duitsland en Europa. Ik betreur de beslissing van Audi om zich uit de DTM terug te trekken na het seizoen 2020 », verklaarde Gerhard Berger, voorzitter van ITR dat instaat voor de DTM.

 

« Wij respecteren de beslissing van Audi, maar deze aankondiging stelt op korte termijn een probleem voor ITR, onze partner BMW en onze teams die nu een tegen aantal specifieke uitdagingen aankijken », gaat de Oostenrijker verder. « Gezien onze samenwerking en de bijzondere beproevingen die wij tijdens deze Covid-19 pandemie doorstaan, hadden wij op meer overeenstemming gehoopt. Deze beslissing bemoeilijk de situatie en de toekomst van de DTM die nu vooral afhangt van de reacties van onze partners en sponsoren. »