In maart kondigde Toyota op het Salon van Genève van de terugkeer van het model aan met de onthulling van de GR Supra Racing Concept. Het Japanse merk heeft nu de bestellingen geopend voor zijn nieuwe Supra op een speciaal voor deze gelegenheid gecreëerde website. (Marc Lacroix)

Op 21 november opende Toyota online de bestellingen voor de eerste 900 Europese Supra’s. Op 18 december waren nog maar 8 van de 75 voor België voorziene exemplaren beschikbaar, tegen betaling van €2000 reservatiekosten, terwijl de prijs (het wordt geen koopje) en de technische informatie pas in januari op het Salon van Brussel aangekondigd zullen worden.

De eerste eigenaars worden automatisch lid van « Supra 900 » en krijgen exclusieve voordelen. Wat de Supra in ieder geval in petto houdt is een voorin geplaatste 3-liter 6-cilinder turbo met meer dan 300 pk, achterwielaandrijving, 50:50 gewichtsverdeling, Active Limited-slip Differential en Adaptive Variable Suspension (AVS), en 0-100 in minder dan 5″0. Het geheel is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Toyota en BMW (voor de toekomstige Z4).

Productie : 1e semester 2019 ; levering vanaf september 2019.