Dit weekend gaat het seizoen van start in de Belgische en Nederlandse rallycross. Op het Duivelsbergcircuit wordt de openingswedstrijd verreden van het Belgisch kampioenschap. Deze wedstrijd telt ook mee voor de BelNed, zodat ook een aantal Nederlanders naar Limburg zullen afzakken. Op zaterdag wordt trouwens de VAS-wedstrijd verreden.

Wat de klassen en tenoren betreft, zijn er weinig nieuwigheden te melden. De topklasse blijft de SuperNational +2000 met kampioen Luc Mars (Volvo S40) als favoriet voor Kristof Bex, Stefan Vaesen, Tom Meeusen, Johnny Verkuringen en Robin Michels. In de -2000 komt Steve Volders aan de start met zijn bloedmooie Ford Fiesta Mk7. Hij neemt het op tegen Kurt Lambers, Filip Wojtowicz, Robbe Goris, Dave Van Beers en natuurlijk de snelle Nederlands Ron Snoeck.

In Super 1600 verdedigt Steve Otzer zijn tweevoudige titel in dezelfde Citroën Saxo. Hij mag weerwerk verwachten van Pascal Roumans, Dennis Remans, Yves Teelen, Nick Vanalken en natuurlijk Davy Van den Branden. Voor de gelegenheid wordt het veld versterkt door twee Tsjechische toppers. Josef Susta en Jan Cerny komen naar de Duivelsberg met hun snelle Skoda Fabia’s om hun wagens te testen met het oog op de start van het Europees kampioenschap.