12 Britse Supercars aan de start

Dit weekend wordt de vijfde manche van het Belgisch kampioenschap Rallycross verreden. Voor de tweede keer staat het BK aan de start op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen, na verplaatsingen naar Mettet, het Britse Lydden Hill en het Duitse Büxtehude. Het wordt een goed gevuld programma in Maasmechelen, want naast het Belgisch kampioenschap is ook de volledige Britse rallycrosstop van de partij.

Info 02-2016 N° 01

Het Brits kampioenschap brengt 12 Supercars naar Maasmechelen. Dan Rooke voert het kampioenschap aan met een DS 3 gehuurd bij Doran, maar Kevin Procter won dit seizoen al twee wedstrijden, terwijl de vorige wedstrijd in Pembrey winnend werd afgesloten door Julian Godfrey.

Het wordt in elk geval een mooie strijd met de VW Polo Mk5 van Jochen Coox, de Ford Focus van Jos Jansen en de Subaru Impreza van Johnny Verkuringen.

Info 02-2016 N° 04

In Super 1600 wordt opnieuw een duel verwacht tussen Dennis Remans en Davy Van den Branden, terwijl in Supernational tot 2 liter de overwinning in de vorige wedstrijden naar vier verschillende piloten ging: Martijn Vanhove, Steven Stessens, Dave Van Beers en Danny De Beuckelaer.

Info 02-2016 N° 05

Bij de grote kanonnen voert Steve Volders het kampioenschap aan met zijn Ford Escort. Kristof Bex volgt op 18 punten na pech in Mettet en Büxtehude. Bert Bosmans staat op de derde plaats.

Met meer dan 75 deelnemers aan de start, zal er heel wat spektakel zijn op het Duivelsbergcircuit, waar zaterdag al de eerste reeks verreden zal worden.

Foto’s : J. Loix