Na een crash tijdens de Rally van Haspengouw en in Spa enkele weken later, moeten we niet rond de pot draaien, Cédric Cherain kende niet het verhoopte begin van het seizoen in het Belgian Rally Championship 2018. Dit weekend, tijdens de zeer populaire Rallye de Wallonie, zal de Luikenaar het geweer van schouder moeten veranderen, en dat met een Skoda Fabia R5 uit de stal BMA van Bernard Munster…

« Twee weken geleden, was er nog niets beslist en ik moet zeggen dat na Spa de motivatie wat zoek was », aldus Cédric. « Met Bernard Munster, zijn we dan rond de tafel gaan zitten en met één van zijn Skoda Fabia R5 rijden, was een aantrekkelijke piste. Ik heb er over gepraat met Filip Cuvelier, mijn corijder, de partners en we hebben beslist om een bijkomende inspanning te leveren om in zo optimaal mogelijke omstandigheden aan de start te verschijnen. Ik heb nu vooral een serene focus nodig en bij BMA kan ik dat vinden. »

Een serene Cherain? Dat zullen we dit weekend zien in de Rallye de Wallonie met de Skoda van BMA. (Foto Jordan Dozin)

Het team BMA won dit seizoen al tweemaal met Kris Princen en kent de geheimen van iedere Belgische rallyproef. Dat moet Cédric Cherain toelaten om zijn wedstrijd sereen aan te pakken en goed in te delen. « De Skoda Fabia R5 van BMA is misschien wel het beste package in ons land en ik weet dat Bernard Munster heel veel kan betekenen tijdens een rally. DMACK heeft ook besloten om alles op alles te zetten met ons tijdens de Rallye de Wallonie, wat maakt dat de zaken er behoorlijk goed uitzien. De Wallonie heb ik al gewonnen en het moet dan ook de plek bij uitstek zijn om het slechte begin van het seizoen te vergeten. »

Echter dat betekent niet dat Cherain al vanaf de eerste meters in de regio van Namen de stenen uit het wegdek zal rijden. « Het eerste wat ik betracht, is aan de aankomst staan », vervolgt Cédric. « De rally is voor mij een passie, een hobby en in Spa, hadden de gevolgen erger kunnen zijn. Ik weet dat deze sport er één op hoog niveau is en dat we op de limiet acteren. Maar ik wil in Namen aan de finish staan, dat is de prioriteit. Ik wil weer plezier vinden in de rallysport en vervolgens vertrouwen opbouwen om zodoende een resultaat na te streven. Iedereen zal het beste van zichzelf geven, het team, mijn corijder, mijn partners en ikzelf. »

Cédric Cherain start dus opnieuw in het kampioenschap, meer dan ooit vastbesloten om tijdens de Rallye de Wallonie het beste van zichzelf te geven…