Circuit Zolder heeft de activiteitenkalender voor de komende maanden klaar. Daar is achter de schermen hard aan gewerkt. Er zijn letterlijk bergen verzet. Bijna al de grote evenementen zullen plaatsvinden. De absolute toprace DTM, oorspronkelijk voorzien eind april, komt  nu zelfs 2 manches op Zolder rijden, twee weekends na elkaar. “De toekomst is verzekerd. Deze kalender is gezien de buitengewone omstandigheden een fantastische verwezenlijking,” aldus een verheugde general manager Sven Pribylla.

Hieronder vindt u de datums met de belangrijkste events in het vet. “Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar we konden de kalender pas vastleggen en meedelen nadat iedereen bevestigde. We zijn vooral zeer blij met de twee DTM-manches in oktober. Dat is een blijk van vertrouwen en een bevestiging van het goede werk de voorbije jaren. Onze goede band met Frederic Elsner, director event bij de DTM-koepelorganisatie ITR, heeft daarbij zeker een rol gespeeld”, aldus Pribylla.

Herontdekking en Heroriëntering

Bij de eerste doortocht van het DTM-circus in 2019 (een eigen organisatie van ongeveer 500 mensen, showstage met Dj’s, véél randanimatie) bleek dat Elsner in zijn nopjes was met de egards waarmee de Deutsche Tourenwagen-Masters werden ontvangen en met de filosofie die Circuit Zolder huldigt. Het circuit heeft de voorbije jaren onder impuls van Sven Pribylla en zijn team de spreekwoordelijke tweede adem gevonden: het heeft zich op de kaart gezet als toeristische bestemming voor jong en oud, recreant, sporter of autosportliefhebber. Door de diversifiëring is het aanbod danig verbreed met meer doe-activiteiten voor fiets- , auto- en motorliefhebbers die zich kunnen uitleven tijdens trackdays. Ook is Circuit Zolder uitgegroeid tot een volwaardige B2B eventlocatie.

Uitzonderlijk 2020 – Op track voor groots 2021

Het is dus zeer belangrijk dat 2020 geen breukjaar wordt waarin de geleverde inspanning verdampt. Op de Historic Grand Prix  na (verschuift integraal met alle series naar derde augustusweekend van 2021) zijn alle grote weekends ‘gered’. Er is wat geschoven met de datums van events zoals het  Zolder Fun Festival, de UEC BMX European Cup round 5 & 6, de 3 Nations Cup BMX…

“Het blijft nog afwachten of en in welke mate er voor de races en events die na 31 augustus gepland zijn – tot dan zijn sportwedstrijden met publiek sowieso verboden – toeschouwers kunnen worden toegelaten. We beleven vreemde tijden, maar feit is wel dat de toekomst van het circuit verzekerd is. We blijven op koers met alle grote namen aan boord. Het had anders kunnen lopen. 2021 kan – hout vast houden – een mooi jaar worden,” besluit Pribylla.

Kalender 2020 Circuit Zolder 
(onder voorbehoud van wijzigingen)

*Augustus 08-09: Zolder Superprix
*Augustus 16: Essec 12 Hours Cycling
*Augustus 22-23: Zolder Fun Festival

September 06: BMW Fan Day
September 12-13: FIA ETRC Belgian Truck Grand Prix 
September 19-20: European Solar Challenge
September 26-27: 3 Nations Cup BMX
September 26: Zolder Cycling Cup

Oktober 03-04 : American Festival NASCAR
*Oktober 9, 10-11: DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters)
*Oktober 16, 17-18: DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters)

Oktober 31- November 01: UEC BMX European Cup Round 5 & 6

November 07-08: 24 Hours of Zolder
November 20-21: 1000 km of Zolder

December 26: Telenet Superprestige veldrijden

*geen publiek toegelaten

Bron: Persbericht