Nieuwe naam, nieuw logo, nieuwe uitstraling: zo gaat de C3 Rally2 het seizoen 2021 tegemoet! De filosofie van Ciroën Racing blijft echter dezelfde, namelijk het aanbieden van een steeds meer competitieve wagen aan zijn klanten, met geoptimaliseerde running cost, waardoor de wagen niet minder dan zeven technische evoluties meekrijgt voor 2021.

In 2021 wordt de C3 R5 dus de C3 Rally2, in navolging van de nieuwe officiële klassebenamingen van de FIA. Er werd gewerkt aan de stabiliteit van de C3 en het gevoel in de remzones. De achterophanging werd herzien en ook de schokdempers voor onverhard werden onder handen genomen nadat Citroën Racing zijn aandacht in 2020 vooral op de asfaltversie gericht had. De asfaltschokdempers werden ook verfijnd voor een betere feedback in geval van omstandigheden met weinig grip.

Zo’n 15 000 testkilometers heeft de C3 sinds zijn commercialisatie afgewerkt, maar er werd ook geluisterd naar de ervaringen van talrijke klanten. In januari wordt een nieuwe motorsoftware gehomologeerd. Later in het eerste trimester volgt een herwerkte aerodynamica, een nieuw voordifferentieel met meer afstelmogelijkheden, een pedaal om de remverdeling te regelen, en nieuwe motorsteunen, remklauwen achteraan en uitlaatcollector om hun levensduur te verhogen.

 

Deze nieuwe evoluties worden gratis gemonteerd op alle exemplaren van de C3 Rally2 die sinds 1 december besteld zijn.