Het West-Vlaamse team brengt Stéphane Lefebvre en Emil Bergkvist aan de start

Zoals regelmatig sinds het begin van het seizoen, zal J-Motorsport een van de toonaangevende teams zijn in de Condroz Rally, de slotwedstrijd van het Belgisch rallykampioenschap die volgend weekend verreden wordt in de buurt van Hoei. Het team van Jourdan Serderidis en Frédéric Miclotte brengt drie wagens aan de start, waarvan twee DS 3 R5’s voor twee toppiloten.

Jourdan Serderidis (à gauche) est heureux de pouvoir collaborer à nouveau avec Stéphane Lefebvre. (photo S. Turkery)

Jourdan Serderidis (links) is blij dat J-Motorsport opnieuw met Stéphane Lefebvre kan meewerken. (foto S. Turkery)

« Dankzij het vertrouwen van Citroën Racing en Citroën Belux, hebben we opnieuw de kans om samen te werken met Stéphane Lefebvre, die we vorig jaar een paar keer lieten rijden, » vertelt Jourdan Serderidis, die zelf niet van de partij zal zijn omdat zijn DS 3 R5 op dit moment per schip onderweg is naar Australië, waar de laatste wedstrijd van het Wereldkampioenschap Rally verreden zal worden. « Met Stéphane weten we dat we mee zullen strijden voor de overwinning. Bij ons is hij voor de eerste keer weer in een rallywagen gestapt na zijn zware sortie in de Rally van Duitsland. Dat gebeurde tijdens een testsessie in Erquelinnes voor de Rally van Luxemburg. Ik merk dat hij bijzonder gemotiveerd is om het op te nemen tegen de andere toppers in de Condroz. Vooral tegen zijn baas Yves Matton en zijn teamgenoot bij Citroën Racing, Craig Breen. »

Na Gilles De Turckheim in Wales vorig weekend, zal Stéphane deze keer genavigeerd worden door Xavier Portier uit Hoei. Ze reden in juni ook al samen in Ieper.

« Ik ben natuurlijk blij dat ik de Condroz Rally kan rijden, want het is een wedstrijd waar ik van droomde toen ik klein was, » vertelt Stéphane. « In de Wales Rally reed ik vooral om te finishen en om ervaring op te doen voor volgend jaar, maar het is in elk geval een goede zaak dat ik weer competitieritme op kon doen na enkele maanden inactiviteit. Ik kijk al uit naar de start van de eerste proef zaterdagochtend. »

Emil Bergkvist tentera de confirmer sa belle 3ème place de l'Omloop van Vlaanderen. (photo B. Severins)

Emil Bergkvist zal proberen zijn 3de plaats in de Omloop van Vlaanderen te bevestigen. (foto B. Severins)

Naast Stéphane Lefebvre brengt J-Motorsport ook de jonge Zweed Emil Bergkvist, Europees Junior Kampioen van 2015, aan de start. Dit seizoen reed hij de eerste manches van de Ultimate Challenge georganiseerd door Citroën Racing in het Wereldkampioenschap. In september werd hij ook derde in de Omloop van Vlaanderen bij zijn eerste ervaring met een R5 in België.

« De Condroz Rally ken ik niet, maar ik heb er wel van gehoord. Ik kijk uit naar de kennismaking met het parcours, waar men veel goeds over vertelt. Blijkbaar gaat het heel hard. Dat zou me moeten liggen, » lacht Emil.

« We zijn blij dat we Emil kunnen helpen om deze wedstrijd te rijden als overgang tussen zijn seizoen 2016 dat ingekort werd door een gebrek aan budget en zijn deelname aan de Rally van Monte-Carlo, waar hij samen met ons zal beginnen aan een campagne van de zes wedstrijden van de Ultimate Challenge 2017 van Citroën. Hij is natuurlijk bijzonder gemotiveerd om zich op asfalt te kunnen meten met de twee officiële piloten van Citroën voor 2017. »

Amaury Molle met Pascal Lopès

Alle blikken zijn gericht op de strijd vooraan in de Condroz Rally, want het belooft weer erg spannend te worden, maar ook in het peloton zullen getalenteerde jongeren en amateurs zich in de kijker willen rijden op hun niveau. Een van hen is Amaury Molle, die aan de start komt met zijn vertrouwde Opel Adam R2 bijgestaan door J-Motorsport.

Amaury Molle veut poursuivre sur sa lancée du Rallye du Luxembourg. (photo J. Lambert)

Amaury Molle wil op zijn elan van de Rally van Luxemburg verder gaan. (foto J. Lambert)

« Na een frustrerend seizoensbegin en een tegenvallende Rally van Duitsland, ben ik blij dat we de finish haalden van de Rally van Luxemburg, » bekent de piloot uit Fosses-la-Ville. « In deze fase van mijn carrière is het belangrijk om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Ik zal voor de derde keer de Condroz Rally rijden. Het is een van mijn lievelingsrally’s. In de Condroz kreeg ik zin om het zelf te proberen als rallypiloot. De afspraak in Hoei is me altijd goed bevallen. Ik won in R1 in 2014 en werd 2de Junior in 2015. Dit jaar zal ik moeten wennen aan een nieuwe copiloot, Pascal Lopès. Zijn rijke ervaring moet een troef zijn. A priori zullen we even de tijd hebben om onze draai te vinden, want ik weet dat je in de Condroz Rally niet vanaf de eerste proef aan 110% moet rijden. Zaterdag is het belangrijk om groot tijdverlies te vermijden. Ik denk dat de wedstrijd zondag beslist wordt. Dan staan er nog heel wat kilometers op het menu, met een aantal lange proeven. Ik hoop dat mijn strategie de juiste is. »

(Foto intro by Bart Severins)