We zijn al tien jaar verder! De Club des V ontstond uit een vriendschap en een gedeelde passie van twee ‘kinderen’ van Michel Vaillant, geroutineerd journalist Pierre Van Vliet en dynamisch ondernemer Jean-Pol Piron, en viert in 2019 zijn tienjarig bestaan. Deze plek, gevestigd in Vorst (Avenue Kersbeek 280), is uniek in zijn genre en wil een ontmoetingsplaats zijn waar liefhebbers van de autosport maar ook bekende gezichten hun ervaringen delen, onder wie Jacky Ickx, peter en ambassadeur van de Club.
De Club des V, dat zijn niet minder dan 600 leden onder wie Eric Van de Poele, Pierre Dieudonné, Willy Braillard, Jean-Michel Martin of nog Bernard De Drijver. En dat is niet alles, aangezien ook Thierry Boutsen, Jérôme d’Ambrosio, Jacques Laffite, Jean-Pierre Jabouille, André Lotterer, Nicolas Prost maar ook Patrick Tambay onder meer de Club al bezocht hebben. Naast de talloze souvenirs en de Michel Vaillant Art Strips is het niet uitzonderlijk om er enkele legendarische bolides tegen het lijf te lopen, zoals de Porsche 917K of de fameuze Vaillante-Rebellion, om er maar een paar te noemen.

Afspraak in het Paleis van de ‘Dream Cars’!

Van 19 tot en met 27 januari is het niet verplicht om naar Vorst te trekken om de Club des V te (her)ontdekken. De bezoekers van de Brussels Motor Show zullen er een stand ontdekken in de kleuren van deze vzw die de erkenning kreeg van de famillie Graton, bedenker van de snelste stripheld ter wereld. “We zijn te vinden in Paleis 1, voorbehouden aan de Dream Cars”, legt Jean-Pol Piron uit, de voorzitter van de Club des V. “De bezoekers kunnen er ons team ontmoeten, alle nodige inlichtingen krijgen om lid of partner te worden en de sfeer van onze Club opsnuiven.”

Maar wat de Club des V vooral hoog in het vaandel draagt, is de overdracht van generatie op generatie. De komst van drie jonge rijders op de stand in de Heizel is daar een nieuw bewijs van. “Ulysse De Pauw, Denis Dupont en Sébastien Bedoret zullen respectievelijk aanwezig zijn op dinsdag 22, donderdag 24 en zaterdag 26 januari van 14.30u tot 16 uur”, gaat Pierre Van Vliet verder. “Die drie jonge wolven vertegenwoordigen de toekomst van de Belgische autosport en zullen handtekeningen uitdelen en een praatje slaan met de bezoekers. Hen verwelkomen is het gevolg van de oprichting van de Young Driver Circle, die het kruim van de jonge rijders zal bijeenbrengen. Tijdens de komende weken zullen we de grote lijnen ervan bekendmaken. De jeugd is aan de macht!”

Heel wat nieuws voor 2019

Ter gelegenheid van zijn tiende verjaardag wil de Club des V dynamischer dan ooit worden, met talrijke evenementen en activiteiten die de fans van de autosport, maar niet alleen hen, zullen verheugen. “We willen zoveel mogelijk mensen verenigen rond onze passie”, getuigt Jean-Pol Piron. “Voor ons tienjarig bestaan hebben we onze membershipformules volledig herzien. Van de formule ‘Les amis du Club des V’ die toegang geeft tot onze beroemde aperitiefavonden, de formule ‘Super Licence’ waar een lid onder meer een unieke kaderfoto cadeau krijgt met de handtekening van Jacky Ickx, tot de aansluiting ‘Pitlane’ die toegang verschaft tot onze legendarische thema-avonden, waar iedere liefhebber gelukkig naar huis zal gaan.”

“Daarbovenop organiseren we verschillende evenementen, zoals voorstellingen van nieuwe boeken, competitiewagens, filmavonden in avant-première, historic rally’s of kartingavonden. We stellen onze infrastructuur verder ook ter beschikking voor businesslunches, privé-evenementen, seminaries, verjaardagsfeesten en nog veel meer. Met andere woorden, vervelen is geen optie in de Club des V!”