Enkele dagen geleden ging het nieuws rond de nieuwe C1 Racing Cup viraal en de promotoren van de meest democratische vorm van autosport op circuit in ons land mogen echt van een schokeffect spreken. Uren heeft Robert Van Gysegem, een van de verantwoordelijken van de voor de gelegenheid gecreëerde VZW C1 Racing Teams, aan de telefoon gehangen, om vervolgens  een ontelbaar aantal mailtjes te beantwoorden. Dat belooft voor het vervolg…

Eerder dan tientallen malen hetzelfde te schrijven, hebben de organisatoren en promotoren van de C1 Racing Cup besloten om de informatie in één bericht te brengen, informatie hoofdzakelijk over de fameuze ‘kit C1 Racing Cup’ die van een Citroën C1 voor de weg een sympathieke racebolide maakt. Het minste wat we kunnen zeggen is dat het geheel zeker zijn geld waard is en dat voor… weinig geld.

De kit waarvan sprake bestaat uit diverse onderdelen: een FIA gekeurde rolkooi, een regelbare ophanging, een uitlaatlijn in inox, een luchtinlaat, een andere elektronische doos die ‘gelood’ wordt, geperforeerde en lucht gekoelde schijfremmen, een dakspoiler, een baar vooraan, een kuipzetel die uiteraard volgens de veiligheidsnormen gemonteerd wordt, de fixatie-elementen voor de kuipzetel, een andere stuurinrichting, een stuur, zespuntsgordels waar een HANS kan mee gebruikt worden, een automatische en mechanische brandblusser, een sleepoog, een stroomonderbreker FIA en een bescherming voor de rolkooi, eveneens FIA.

Zoals al aangegeven in de eerste communicatie over de C1 Racing Cup, zullen de bolides beschikken over zo’n 80 paarden, en dat in uiterst veilige omstandigheden en met respect voor de filosofie van democratische autosport.

De kit C1 Racing Cup kost 6500 euro ex-BTW en de leverduur bedraagt vandaag zo’n 6 weken.

De kalender van de C1 Racing Cup 2017, daar wordt aan gewerkt. In de eerstkomende dagen zal die bekend worden gemaakt, maar de eerste wagens zullen zeker rijden, samen met de deelnemers aan de 2CV Racing Cup tijdens de Trophée des Fagnes, een meeting die plaatsvindt tijdens het weekend van 1-2 april op het circuit van Spa-Francorchamps.

Het doel van de mensen achter de C1 Racing Teams VZW is wedstrijden aan te bieden, exclusief voor de C1 Racing Cup. In een beginfase, uiteraard vanwege de hoge huurprijs van de omlopen, wordt er samengewerkt met andere series en dat om kostenproblemen te voorkomen.

Nieuwe info volgt snel en… See you in Spa voor de doop van een nieuwe raceserie waarover de komende weken nog veel zal gepraat worden.