Guillaume De Ridder strijdt dit weekend in het Deense Nysum voor een prachtige hoofdprijs. De winnaar van het raceweekend met twee RX2-wedstrijden mag immers volgend seizoen gratis een wedstrijd rijden in de nieuwe eRX2. Het moet voor Guillaume De Ridder een springplank worden naar de elektrische RX2.

Na twee seizoenen RX2 is onze landgenoot een referentie in de tweede discipline in rallycross, zeker na zijn vice-wereldtitel in 2018. Vorig jaar maakte De Ridder de overstap naar de Supercars met een Renault van GCK Academy in FIA World RX, met twee halve finales als beste scores. Maar, bij gebrek aan een voldoende groot budget, moest de 27-jarige ingenieur afhaken voor een tweede seizoen in World RX. Daarom wil hij deze kans grijpen, want de kampioen van RX2 zal dit weekend een volledig gratis deelname krijgen aan een manche van de FIA eRX2.

« Ik kijk er enorm naar uit om nog eens te racen. Ik had niet gedacht dat ik nog een kans zou krijgen door de gezondheidscrisis, maar toen kwam RX2 met het plan voor dit dubbel weekend met een schitterende hoofdprijs. Het is een unieke kans voor mij om volgend jaar weer aan de bak te komen. Ik heb altijd interesse gehad in elektrische autosport. Ik wil deze technologie zo snel mogelijk onder de knie krijgen. Onze sport is volop in ontwikkeling. We zitten in een revolutie op het vlak van energiegebruik. Persoonlijk denk ik dat elektrische rallycross meer constructeurs zal aantrekken. Het is een spectaculaire discipline die perfect geschikt is voor elektrische technologie. »

Een zege zou een mooie springplank zijn voor een vervolg in de rallycross. Maar, de concurrentie is groot met Henrik Krogstad, Jesse Kallio, Linus Östlund en Simon Olofsson. Zij hebben vorig jaar hun snelheid al getoond.

« Gelukkig heb ik vorige week kunnen testen in Strängnäs. Ik voelde me meteen weer goed aan het stuur. Ik kijk uit naar dit weekend! »