Op 28 maart waagt Guillaume De Ridder zich op het Scandinavische ijs. Onze 27-jarige landgenoot zal zijn debuut maken in RallyX on Ice, een rallycrosswedstrijd verreden met RX Lites in het Zweedse Lumea. Daarmee keert Guillaume De Ridder terug naar OMSE, het team van Andreas Eriksson.

In 2017 maakte Guillaume De Ridder zijn debuut in rallycross met OMSE. Hij werd meteen derde in de eindstand van de RX2 International Series. In 2018 won hij twee races, maar hij moest in het kampioenschap de duimen leggen voor Oliver Eriksson. Vorig jaar kon De Ridder zijn kans wagen in World RX met een Renault Clio geprepareerd door GCK Academy, het team van Guerlain Chicherit waar dit seizoen Kevin Abbring voor zal uitkomen.

Natuurlijk werkt Guillaume De Ridder achter de schermen hard aan een vervolg van zijn carrière in World RX, maar voorlopig kan hij nog niets bevestigen. « Ik kijk uit naar die race in een RX2 op ijs. Het is mijn eerste keer op sneeuw en ijs. Het is een mooie gelegenheid om mijn car control te verfijnen en om al wat rondjes af te werken als voorbereiding op het echte seizoen. We werken had aan de toekomst, maar op dit moment kan ik nog niets bevestigen voor de rest van het seizoen, » aldus De Ridder.