Dit seizoen wordt het eerste elektrische rallycrosskampioenschap gelanceerd. De FIA RX2e is een nevenkampioenschap naast World RX, met zes Europese wedstrijden op de kalender. RX2e is een joint venture tussen de Spaanse elektro-mobiliteitsspecialist QEV Technologies en het Zweedse Olsbergs MSE team. De RX2e haalt 335 pk en 510 Nm uit zijn elektrische krachtbron.

Guillaume De Ridder, vice-Wereldkampioen RX2 in 2018 en momenteel aan de slag bij Alpine F1 als ingenieur, is de eerste die zich heeft geëngageerd voor het kampioenschap in RX2e.

« Ik ben ongelofelijk blij dat ik kan aankondigen dat ik dit jaar het RX2e-kampioenschap zal rijden. Als ingenieur ben ik ongelofelijk gefascineerd door de nieuwe technologie en ik twijfel er niet aan dat elektrische technologie de toekomst is voor rallycross, en autosport in het algemeen. Ik heb de evolutie van de sport richting elektrische technologie enkele jaren gevolgd. Ik ben heel blij dat ik mijn deelname aan het eerste FIA elektrische rallycross kampioenschap kan bevestigen. »

« Toen ik de wagen in Spanje testte, was ik onder de indruk. De auto voelde heel snel aan, maar ook heel natuurlijk. Hij rijdt zoals een RX2 met een verbrandingsmotor, maar dan met meer power en meer koppel. Ik kan voluit aanvallen en daar hou ik van. Sinds die test heb ik dag en nacht gewerkt om het budget rond te krijgen.  Natuurlijk moet ik mijn rijstijl een beetje aanpassen. Dat doe ik met plezier, want in 2022 evolueert ook het World Championship naar elektrische technologie. Ik probeer klaar te zijn voor een terugkeer naar het hoogste niveau in World RX. Hopelijk kan ik volgend jaar voor een fabrieksteam rijden. »

« De relatie met OMSE is bijzonder belangrijk. Ik ken de teambaas, Andreas Eriksson, al sinds mijn debuut in rallycross vier jaar geleden. Hij heeft me altijd gesteund. Voor mij telt het grotere plaatje, autosport op een klimaatvriendelijke manier bedrijven. RX2e is ethisch verantwoord en daarmee is dit kampioenschap niet alleen innoverend, maar ook ideaal voor een mooie samenwerking met partners.Mijn ultiem doel is duidelijk: ik wil de eerste Wereldkampioen worden in de FIA RX2e. »