Na afloop van de eerste meeting van de TCR Benelux hadden de rijders van het RACB National Team wat gemengde gevoelens. De SEAT Leon van Sam Dejonghe en Denis Dupont is duidelijk heel performant, maar de rijders slaagden er om diverse redenen niet in om de vooropgestelde doelen te behalen.

Enkele uren voor de start van het Benelux Toerisme-kampioenschap stelde Sam Dejonghe al dat het niveau van het startveld van de eerste meeting bijzonder hoog zou liggen. Hij kreeg gelijk.  Naast de vaste circuitwaarden uit België en Nederland mengden ook de specialisten van de TCR International zich in de debatten.

In deze hoogstaande context gaf het feit dat we op weg leken naar een derde tijd in de kwalificaties ons echt veel voldoening”, stelde Sam. “Jammer genoeg konden we die ronde niet helemaal afmaken. Vlak voor de finish brak een schokdemper en ik moest vertragen.

Denis Dupont mocht dan van op de achtste plaats aan de Qualifying Long Race beginnen, maar ook hij werd getroffen door de pechduivel: in de tweede ronde was er contact met een andere deelnemer en Denis reed lek. Omdat de wagen via een niet toegelaten weg terug naar de pitbox keerde, werd het team logischerwijs uit de wedstrijd gezet.

Maar op zondag toonde de SEAT Leon opnieuw zijn buitengewone kwaliteiten: “Ik vertrok van op de twaalfde plaats en na de twintig minuten van de eerste sprint kwam ik als zesde over de finish”, vertelt Sam Dejonghe. “Jammer genoeg zorgde een klap met een onvoorzichtige andere rijder er in de tweede race voor dat de balans van de wagen helemaal verdwenen was en ik moest terug naar de box.”

’s Namiddag werkt Denis Dupont met de zwart-geel-rode SEAT Leon een vergelijkbaar scenario af: “Ik vertrok als dertiende aan de derde race. Ik zat in de top-5 toen ik voelde dat ik links vooraan lek was gereden. Het toppunt is dat ik niet eens weet hoe dat gebeurd is. Ik kwam terug naar de box om het wiel te laten vervangen. In de laatste sprint kreeg ik in de laatste paar ronden te maken met een wispelturige voortrein en kon ik als zesde over de streep rijden.”

De rijders van het RACB National Team zijn ontgoocheld, maar blijven het vertrouwen behouden: “Aan de ene kant is het duidelijk dat we er niet in geslaagd zijn om de slag te slaan die we hadden gehoopt”, leggen ze uit. “Maar toch is dit geen weekend om te vergeten: onze SEAT Leon blijkt heel performant. Nu is het aan ons om dat te bewijzen tijdens de volgende meeting, van 19 tot 21 mei in Zandvoort.”