Sam Dejonghe en Denis Dupont willen de succesreeks die ze bij de aanvang van de zomer hebben ingezet verder zetten. Aan het stuur van de SEAT Leon in de kleuren van het RACB National Team hopen ze tijdens de TCR Benelux-manche in Mettet opnieuw op het podium te finishen.

De zomerpauze heeft het enthousiasme van de vertegenwoordigers van het RACB National Team binnen de TCR Benelux niet gedempt.

“Integendeel”, glimlacht Denis Dupont. “De uitstekende resultaten van de twee meetings in Zolder hebben onze zegehonger nog niet gestild. We willen wel nog wat meer van de champagne proeven.”

 

De twee jonge wolven trekken dit weekend dus vol vertrouwen richting Mettet.

“Vooral omdat we begin september op het Circuit Jules Tacheny enkele tests hebben afgewerkt. Die bleken hun vruchten af te werpen”, vervolgt Sam Dejonghe. “De hele dag lang hebben we verschillende afstellingen kunnen uitproberen. Zo weten we nu al welke richting we uitmoeten om de definitieve set-up vast te leggen. Dat zou ons tijdens de vrije trainingen heel wat tijd moeten doen winnen.”

“De SEAT komt nu op elk terrein goed voor de dag”, analyseert Denis Dupont. “Dat is een geruststellende vaststelling. In principe komt onze bolide beter voor de dag op circuits die nogal wat lange, snelle bochten hebben – Francorchamps bijvoorbeeld – maar de goede resultaten van Zolder hebben bewezen dat we ook op meer technische omlopen vooraan kunnen meedraaien. Dat willen we dit weekend nog eens bewijzen.”

Deze voorlaatste meeting van de TCR Benelux 2017 heeft een ietwat bijzondere timing: de kwalificaties worden op zaterdag tussen 11u30 en 11u50 afgewerkt, maar de vijf races worden op zondag verreden: de Long Race van 9u20 tot 10u20, sprints 1 en 2 van 12u45 tot 13u35 en manches 3 en 4 zijn voorzien van 16u50 tot 17u35.