Een week na de races op de Nürburgring mag Denis Dupont in Zandvoort in actie komen met de Audi RS 3 LMS. Een circuit dat de vertegenwoordiger van het RACB National Team in FIA WTCR zeer goed kent, en waar hij twee jaar geleden wist te winnen.

Foto Gérard t’Serstevens.

Na Duitsland is het de beurt aan Nederland. Het is een meeting waar Denis Dupont haast niet kan op wachten. “Van alle circuits die we dit seizoen aandoen is Zandvoort de omloop die ik het beste ken”, benadrukt de jonge Belg. “Tot twee keer toe bezocht de TCR Benelux het circuit in de duinen. Ik heb trouwens aangename herinneringen aan onze deelname in 2016, want toen scoorden we onze eerste overwinning in de kleuren van de RACB.”

 

Dus trekt Dupont vol optimisme naar de Nederlandse afspraak? “In maart hebben we nog op deze omloop getest. Toen lag het asfalt er ontzettend nat bij. Mocht het dit weekend opnieuw regenen, dan zijn we daar alvast op voorbereid. We weten dat de weersomstandigheden aan de Noordzeekust snel kunnen omslaan. Bovendien zou het tracé, dat vooral uit lange bochten bestaat, onze Audi RS 3 LMS uitstekend moeten liggen. Maar we weten ook dat de Balance of Performance een belangrijke rol speelt in ons kampioenschap. Eén ding is zeker: ik zal alles geven. We komen in actie voor tienduizenden enthousiaste toeschouwers, want dit is één van de meest populaire meetings van het seizoen. Samen met de Nürburgring van vorige week is het ook het circuit dat het dichtste bij België ligt. Ik weet dat heel wat fans de verplaatsing zullen maken.”

Foto Gérard t’Serstevens.