In het jaar dat het haar 20ste verjaardag viert zal Kronos Porsche Centre heel actief zijn op het sportieve vlak. Naast het inschrijven van een 911 Cup voor Didier Van Dalen voor de wedstrijd van Spa van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is de concessie ook vertegenwoordigd in de rallysport, met Fred Bouvy. Samen met de Brusselaar is Kronos Porsche Centre ook actief in het Belcar Endurance Championship. Frédéric Bouvy, Damien Coens en Didier Van Dalen zullen tijdens de vijf wedstrijden van het kampioenschap – waaronder de 24 Uur van Zolder – een Porsche 991 Cup besturen.

« Iedereen weet hoezeer Kronos Porsche Centre gehecht is aan de competitie, » glimlacht afgevaardigd bestuurder Thierry Van Dalen. « Autosport zit in ons DNA, en we zijn er van overtuigd dat het succes van onze concessie ook voortkomt uit een methodische aanpak en de zoektocht naar steeds betere prestaties. Een aanpak die we in het racen hebben ontwikkeld. We zijn dan ook heel blij dat we voor de 20ste verjaardag van Kronos Porsche Centre een gevarieerd en hoogstaand sportief programma hebben kunnen samenstellen. »

Porsche heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de Belcar, een uithoudingskampioenschap dat weer in de lift zit met een interessante mix van GT-wagens, Toerismewagens en prototypes. Heel wat teams zullen een Porsche 991 Cup inzetten, met de bedoeling de titel te halen. Eén van die bolides wordt voorgereden in de kleuren van Kronos Porsche Centre, door het team van No Speed Limit, dat wordt gerund door Frédéric Bouvy. De Brusselaar, meervoudig Belgisch kampioen en dubbele winnaar van de 24 Uur van Spa, is een vaste waarde in de Belgische autosportwereld. Met zijn kameraard Damien Coens wist hij onder andere twee nationale titels te behalen: één in de Belcar 2008 en de andere in de BRCC 2012. De twee vrienden krijgen voor hun nieuwe campagne een jonge teammaat: Didier Van Dalen.

« Uiteraard doen we niet gewoon mee om de hoop te vullen, » grijnst Fred. « Hoewel we voorzichtig blijven als het over ambities gaat, halen we alles uit de kast om alles tot in de perfectie te verzorgen. We hebben een hoogstaand team en zijn nog bezig versterking te zoeken door het binnenhalen van enkele topmecaniciens. Met zijn 3.8 liter motor, 460 pk en een heel evenwichtig chassis is deze 991 Cup een waar plezier om te besturen en ik kan haast niet wachten tot de start van het kampioenschap! »

De ervaren Damien Coens, die de circuits de afgelopen twee jaar links liet liggen, is ook bijzonder gemotiveerd: « Ik heb de autosport eerlijk gezegd heel erg gemist, » geeft hij toe. « De gedachte om in een leuke context opnieuw aan de slag te kunnen met mijn vriend Fred is dus heel aantrekkelijk. Ik ben er zeker van dat er een heel plezante sfeer zal heersen en ik ben ook heel blij dat we een jonge rijder als teammaat krijgen. Ik denk dat we onze ervaring met Didier kunnen delen. Niet alleen over het rijden zelf, maar ook over hoe een wedstrijd en een raceweekend aan te pakken. »

Het hoeft dan ook niet gezegd dat Didier Van Dalen (25 jaar) heel blij is zijn sportprogramma voor 2017 te kunnen voorstellen.

« Een heel kampioenschap afwerken aan het stuur van een Porsche, dat is een beetje een droom die werkelijkheid wordt, » stelt één van de sleutelfiguren van de verkoop- en marketingdienst van Kronos Porsche Centre. « Ik heb echt heel wat te leren, maar ik weet dat ik met Fred – die over een ongelooflijke ervaring met een Porsche beschikt – en Damien goed omringd ben. Aangezien het over een endurancekampioenschap gaat, zijn de homogeniteit van het rijderstrio en het koersdoorzicht soms even belangrijk als de pure snelheid. Dat wordt een nieuwe uitdaging voor mij, zeker in de 24 Uur van Zolder, want dat wordt mijn eerste etmaalrace aan het stuur van een GT. Wat er ook van zijn, het doel wordt er een maximum aan plezier uit te halen. Als dat het geval is, dan ben ik er zeker van dat de resultaten zullen volgen.

(Gepubliceerd door B. Verstraete; foto’s J. Letihon)