René Rast

De DTM 2017 titel was voorbestemd voor één van de Audi piloten, maar de bekroning van René Rast is toch verrassend.

Vooraf werd verwacht dat de titelstrijd in Hockenheim uitgevochten zou worden tussen Matthias Ekström en Jamie Green. De Brit won ook de eerste race voor Mike Rockenfeller en Timo Glock waardoor hij tot op negen punten van Ekström terug klom. De Zweed eindigde pas elfde in de eerste manche.

Maar Ekström geraakte niet verder dan de achtste plaats in race 2 terwijl Jamie Green ditmaal derde werd. Een derde hond ging met been lopen: René Rast behaalde op de valreep de titel door tweede te eindigen achter winnaar Marco Wittmann. Een onverwachte wending voor Rast die zo DTM kampioen wordt in zijn eerste volledige seizoen in het kampioenschap ! Rast bewijst opnieuw dat hij tot de beste Duitse piloten gerekend mag worden.

Maxime Martin moest zich bij een gebrek aan podiumplaatsen tevreden stellen met een grote puntenoogst. De Brusselaar reed de eerste race op de vierde plaats uit en eindigde in de top zes in de tweede manche. In het kampioenschap eindigt Martin als derde BMW piloot op de achtste plaats.