Dit weekend wordt de slotwedstrijd van het Belgisch kampioenschap rallycross verreden op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen. Het zal druk worden op de Duivelsberg, want ook de Rallycross Challenge Europe werkt zijn finale af op het Limburgse circuit. De drie kwalificatiereeksen worden samen gereden, waarna de twee startvelden gescheiden worden in de finales.

Bij de SuperCars heeft Jos Jansen een prima uitgangspositie. Met 11 punten voorsprong kan de piloot uit Hoeselt de kat uit de boom kijken. Een plaats in de finales zal volstaan om zijn eerste Belgische titel te veroveren. Johnny Verkuringen verdedigt zijn tweede plaats. Jochen Coox, kansloos voor de titel, mikt op de dagzege. In de RCE-challenge gaat de titelstrijd nog tussen Mandie August en de Brit Mark Flaherty.

In Super 1600 liggen de kaarten duidelijk. Davy Van den Branden en Dennis Remans staan met gelijke punten aan de leiding in het kampioenschap. Wie als eerste afgevlagd wordt, is de nieuwe Belgische kampioen. Bij de SuperNationals +2000 heeft Steve Volders Europees de titel al op zak, maar in Belgiê moet hij nog even afrekenen met Kristof Bex. De Escort-piloot heeft een ruime voorsprong, maar het is nog niet beslist. Bert Bosmans staat derde in de tussenstand. Bij de tweeliters heeft Martijn Vanhove de leiding in handen voor merkgenoot Kurt Lambers en Danny De Beuckelaer, de winnaar van de vorige wedstrijd.

Het wordt ongetwijfeld een spannende wedstrijd, zondag op het Duivelsbergcircuit.