Deze zaterdag staat de voorlaatste manche van het Belgian Rally Championship op de agenda in Sankt-Vith. In de 208 T16 van Peugeot België-Luxemburg gaan Kevin Abbring en Pieter Tsjoen onverminderd verder met hun strijd om de Belgische titel.

Gemotiveerd zijn ze zeker, Kevin en Pieter! De winnaars van de Rally van Ieper willen zaterdag opnieuw schitteren in de East Belgian Rally, een wedstrijd waar puur rijderstalent altijd komt bovendrijven. Even was er twijfel of Pieter Tsjoen plaats zou nemen in de rechterstoel, maar een testsessie met de Peugeot 208 T16 bracht dan toch geruststellend nieuws.

« Ik liep wat averij op tijdens een ongeval op het eiland Man en even vreesde ik voor een forfait hier in Sankt-Vith, » legt Pieter uit. « Maar op donderdag reed ik mee in de tests die DG Sport had opgezet om de perfecte afstellingen te vinden voor de auto, en daar heb ik gemerkt dat het fysiek wel in orde komt. Ik zal dus wel degelijk naast Kevin zitten dit weekend. »

De testsessie die deze week werd afgewerkt stelde Pieter Tsjoen gerust over zijn fysieke paraatheid. Hij zal Kevin Abbring kunnen navigeren in St-Vith. (Foto LPR)

Kevin Abbring gaf opgelucht ook nog een compliment: « De tips van Pieter zullen van pas komen, want ik ontdek de wedstrijd in de Oostkantons. Het parcours lijkt me wel interessant. Ik hoop dat de Peugeot even competitief zal zijn als in Ieper, waar we een mooie overwinning behaalden. »

Samen met zijn Nederlandse piloot heeft Pieter maar één doel: zoveel mogelijk van de achterstand op de leider in het kampioenschap inhalen.

« Geweldig is het: bij deze achtste en voorlaatste manche van het kampioenschap kunnen we nog altijd strijden voor de titel, » vertelt Wim Doms, PR verantwoordelijke van Peugeot België-Luxemburg. « Op dit snelle, smalle en technische parcours moeten de kwaliteiten van de 208 T16 optimaal tot uiting komen. Het mag dus duidelijk zijn: Kevin en Pieter gaan hier strijden om elke seconde. »

De East Belgian Rally wordt op zaterdag op één dag gereden, over 13 klassementsproeven tussen 9u ’s ochtends en 10u ’s avonds. (B. Verstraete met DDr)

(Intro foto by J. Deskeuvre)