Emil Bergkvist, de vertegenwoordiger van J-Motorsport in WRC2 in het WK Rally, neemt dit weekeinde deel aan de ‘Tour de Corse’ met een DS 3 R5 uit de stal van Deinze. Zondag was hij al aan het testen in Corsica.

« Zoals gewoonlijk had J-Motorsport een serieuze testsessie voor ons georganiseerd ter plaatse, » benadrukt de jonge Zweed. « Het wisselvallige weer was misschien niet ideaal om een rally voor te bereiden die wellicht op een droog parcours afgewerkt zal worden, maar we zijn in elk geval voorbereid op alle mogelijke omstandigheden. Het belangrijkste is dat alles goed verlopen is. De DS 3 bleef efficiënt en makkelijk te besturen op asfalt. Ik had een goed gevoel aan het stuur. »

Emil Bergkvist is onder de indruk van de bochtigheid van de Corsikaanse wegen. (foto Timo Anis)

Na de testsessie werkten Emil en zijn copiloot Joakim Sjöberg de drie verkenningsdagen af. Drie dagen omdat op de baantjes op het Franse eiland kan je niet zo snel van de finish van een proef terug naar de start.

« Het is onze eerste deelname hier en we zijn onder de indruk, » juicht het duo dat gevolgd wordt door Citroën Racing. « We begrijpen nu waarom deze rally de bijnaam ‘Rally van de 10.000 Bochten’ heeft. Het langste rechte stuk is hier amper… 120 meter! Het is voortdurend draaien en keren! Je kan hier niet altijd aan 100% rijden. Je moet de banden en de remmen sparen… We zullen de juiste middenweg moeten vinden tussen snel rijden en ervoor te zorgen dat de auto niet warm loopt. Dat wordt de grootste uitdaging dit weekend. »

Bij zijn kennismaking met Corsica en zijn eerste echte asfaltrally van het jaar, blijft Emil Bergkvist realistisch in zijn ambities: « Het belangrijkste is het opdoen van ervaring op dit specifieke terrein. Er zijn bij onze tegenstanders heel snelle piloten die hier al verschillende keren hebben gereden. We zullen ons eigen ritme rijden. Maar, we willen natuurlijk nog een paar punten scoren in WRC 2. »

En ze willen graag een topresultaat realiseren, na de twee overwinningen in Monte-Carlo en Zweden, in de officieuze Citroën Ultimate Challenge, voorbehouden voor piloten met een DS 3 R5. Deze keer staan er 5 piloten met een DS 3 R5 aan de start!