Een eerste deelname aan de ‘Tour de Corse’ is voor niemand gemakkelijk. Het was dit jaar nog moeilijk want alle piloten, ouvreurs en teams waren van de mening dat dat ze nooit zoveel grind, stof en vuil vonden op de Corsikaanse wegen. Emil Bergkvist, de vertegenwoordiger van het Belgische team J-Motorsport in WRC2 mag dus blij zijn dat hij de finish kon halen, zoals in de twee voorgaande rally’s dit jaar.

« Natuurlijk moest ik na een klein foutje zaterdag verder in Super Rally, » vertelt de jonge Zweed. « Maar de proeven in Corsica waren bijzonder verraderlijk! Zeker wanneer je passeert als 30ste, zoals wij. Door te snijden in de bochten, gooiden de wagens voor ons veel grind en stof op de baan. Je moest overal op voorbereid zijn. Vrijdag hebben we een goede dag beleefd. Bij mijn kennismaking met de wedstrijd, reed ik mijn eigen tempo en probeerde ik foutjes te vermijden. We hebben de volgende dag verschillende afstellingen geprobeerd. In dat opzicht was ik tevreden met onze 6de plaats in WRC2. Tijdens de tweede dag wilde ik het tempo verhogen, maar ik raakte een bruggetje. De achtertrein was te zwaar beschadigd om verder te rijden. Het team leverde prima werk om de DS 3 R5 weer op punt te zetten voor de slotdag. Ondanks een probleem met de turbo, haalden we de finish van de laatste twee proeven, waaronder de lange proef van 53 km zondagochtend. Onze 9de plaats in WRC2 was niet wat we verwacht hadden, maar we hebben veel geleerd. Deze ervaring zal nuttig zijn voor de toekomst. We concentreren ons nu op de volgende afspraak in Portugal. »

Mathematisch deed Bergkvist ook een uitstekende zaak in het kader van de officieuze Ultimate Challenge. (BV; foto’s Timo Anis & Alexander Ramon)