Zoals hij deze winter in de Toyota Racing Series liet zien leert Esteban Muth snel. Heel snel zelfs! In amper zijn tweede seizoen in de eenzitterij komt de 17-jarige Belgo-Duitser aan de start van de hoogstaande Formule Renault Eurocup. De beschermeling van Strakka Racing en André Lotterer zal deel uitmaken van het Belgische M2 Compétition, een team waarvoor hij eerder ook al in Nieuw-Zeeland schitterde.
Esteban Muth maakte vorig jaar zijn debuut in de eenzitterij, met een deelname aan het Frans kampioenschap Formule 4. Daarbij finishte hij zeven keer op het podium. In 2019 zet Esteban Muth een stapje hoger op de autosportladder. De voormalige karter-van-hoog-niveau komt als rijder voor M2 Compétition aan de start in de Formule Renault Eurocup. Voor de Brusselaar een logische stap, want afgelopen winter nam hij met hetzelfde team deel aan de Toyota Racing Series. Hoewel dit Nieuw-Zeelandse kampioenschap over een startveld van hoog niveau beschikte (met onder andere ex-DTM-rijder Lucas Auer en Ferrari-pupil Marcus Armstrong aan de start), kon de 17-jarige kerel zich tot één van de revelaties van deze jaargang opwerpen, door een zege en drie podiumplaatsen binnen te rijven. Met een plaats in de top-5 in de eindstand en als vice-kampioen bij de Rookies gingen de prestaties van de Belgische Duitser (hij beschikt over beide nationaliteiten) niet onopgemerkt voorbij!
De droom van de 17-jarige wordt nu in Europa verdergezet.  “Ik wil in de eerste plaats Strakka Racing en André Lotterer bedanken voor de steun die ze me nu al jaren leveren”, glimlacht Esteban  “Afgelopen winter verliep de samenwerking met  M2 Compétition uitstekend. Ik voel me echt thuis bij het team, en niet alleen omdat ze in mijn geboorteplaats Ukkel gebaseerd zijn. In Nieuw-Zeeland heb ik bij hen heel wat geleerd en ze hebben me ontzettend geholpen om mijn bolide onder de knie te krijgen, een auto die heel wat sneller bleek dan de Formule 4 die ik in 2018 bestuurde. Tijdens het komende seizoen ga ik opnieuw met een volledig andere wagen aan de slag, want het kampioenschap volgt nu de regels van de regionale F3. De Tatuus F3 die ik zal besturen wordt aangedreven door een 1,8 liter motor van 270 pk, wat al niet min is. Ik kijk er echt naar uit om mijn leerschool verder te zetten en ik hoop dat ik me tijdens dit eerste seizoen in de kijker kan rijden.”
Esteban zal dus in een voor hem vertrouwde omgeving rijden… en samenwerken met mensen die in hem geloven.  “We zijn heel blij dat we bij ons debuut in de Formule Renault Eurocup met Esteban aan de slag kunnen”, bevestigt Jonathan Moury, teambaas van het Belgische M2 Compétition.  “Ondanks zijn geringe ervaring in de eenzitterij maakte hij afgelopen winter in de Toyota Racing Series een grote indruk op ons, zowel door zijn snelheid als door de manier waarop hij in een peloton wist te rijden. Hoewel het niveau dit jaar bijzonder hoog lag, wist hij een race te winnen en streed hij tot de laatste meeting om de titel. Dat bewijst dat hij met een wagen die heel wat krachtiger was dan de auto’s die hij voordien bestuurde snel vooruitgang kan boeken! Persoonlijk mag ik ook stellen dat ik heel blij ben dat we met een Belg kunnen rijden. Ik ben er van overtuigd dat we goed zullen samenwerken, zodat Esteban zijn progressie kan verder zetten.”
Er staan niet minder dan tien meetings op het programma in 2019 (met twee races per weekend), het seizoen begint van 12 tot 14 april in Monza. Met races in het voorprogramma van de Grand Prix van Monaco Formule 1, de Total 24 Hours of Spa of ook nog in Abu Dhabi wist de Formule Renault Eurocup voor dit nieuwe seizoen een uitstekende kalender samen te stellen. Esteban Muth zal bij elke meeting de gelegenheid te baat nemen om zijn leerschool in de eenzitterij verder te zetten!
Bron: Persbericht