De Waalse piloot zal rijden in de categorie Touring Car van het EK

De inspanningen van Florent Hontoir en zijn entourage worden beloond, want deze weekend neemt de Waalse piloot in Mettet deel aan de Belgische manche van het Europees rallycross kampioenschap. Zijn Skoda Fabia RS RWD krijgt er het nummer 22 en we zijn er zeker van dat veel Belgische fans hem er zullen aanmoedigen.

Begin maart was het nog een droom. Medio maart bij zijn rallycross-debuut tijdens de tweede manche van het Belgisch kampioenschap werd het een doel. En… een maand later is het realiteit, aangezien zijn kandidatuur werd goedgekeurd door de FIA en de promotor. Daardoor behoort Florent Hontoir immers tot de groep van geregistreerde piloten van de categorie Touring Car van het EK, die op 12, 13 en 14 mei en net zoals hun collega’s uit het wereldkampioenschap van deze discipline actief zijn in Mettet. « Het is een enorme voldoening, » vertelt « Flo ». « In amper een paar weken maar dankzij veel inspanningen,  contacten en afspraken, werd deze droom werkelijkheid … »

Aan motivatie is er bij deze jongen dan ook geen gebrek en bovendien kreeg hij de nodige hulp van zijn entourage, zijn vrienden en … bijkomende partners die beslisten om te steunen. « Nog meer goed nieuws dus, want in eerste instantie kregen we enkel  weigeringen. Maar eens de eerste toezegging er kwam volgde snel de tweede en hoewel we er niet in slaagden om het volledige budget te vinden is het materieel vlak toch voldoende op, al moet ik wel hopen dat het niet zal regenen want hoewel ik wel over zes nieuwe banden beschik, ik zal het moeten doen zonder regenbanden.”

Florent wil dan ook graag al de partners die beslisten om te helpen bedanken: « Met name Herth + Buss, Piragri en natuurlijk de zagerij Hontoir maar ook twee gepassioneerde piloten die hem een duwtje in de rug gaven omdat zij uiteraard bijzonder goed wisten wat autosport kost. Kortom ook een dikke merci aan Francis Listrez en Laurent Leonard. En ze mogen geust zijn ik zal er alles aan doen om hun vertrouwen evenals de spirit van Jean-Michel Laurant, de voormalige eigenaar van de auto te rechtvaardigen. »

Ondertussen, reed Flo op maandag, 1 mei, de sprint van RT Titanic in Kasterlee, niet ver Antwerpen. “Omwille van de kleine problemen die ik in maart in Mettet had, stelde Patrick Mertens, de tuner van de wagen me die testsessie voor. Hij paste de wagen intussen aan naar de technische normen 2017 opgelegd door de FIA, en zorgde er tegelijk voor dat het probleem van de brandstofdruk, dat me in Mettet hinderde opgelost werd en niettegenstaande het voor mijn benen nog steeds erg krap is zorgde hij ervoor dat ik voortaan ook een meer geschikte rijpositie heb. In Kasterlee was het parkoers leuk maar ook lastig. Er lag veel grind op de weg en grote olie-tonnen moesten beletten dat je in de koorden dook. Ik reed er dus niet i.f.v. een resultaat en nam ook geen enkel risico. Ik reed trouwens maar één verkenning en één officiële rit. Maar ik merkte wel dat de wagen goed was en de motor indrukwekkend presteerde. Kortom het ziet er goed uit… enkele dagen voor het grote rendez-vous !”