In het leven geroepen in 2014 en geïntroduceerd op de Europese markt in 2016 krijgt de huidige Ford Ka+ enkele verbeteringen, en ook ineens een Active versie, het tweede model van nieuw crossover gamma waarin eerder al de Fiesta Active verscheen. Dit zijn de veranderingen van de Ka+ 2018. (Marc Lacroix)

Design : Nieuwe grille met chroom randen ; mistlichten en koplampen standaard met chroom rand in C vorm.

Nieuwe voor- en achterbumpers.

Technologie : Nieuwe technologieën zoals het infotainment en communicatiesysteem SYNC 3 (met 6,5 inch scherm), Quickclear verwarmde voorruit, ruitenwissers met regensensoren en automatische koplampen.

Motoren : Voor de eerste keer keuze uit benzine en diesel motoren, waaronder de nieuwe 3 cilinder Ti-VCT (Twin independent Variable Camshaft Timing) 1.2-70 of 85 pk en de diesel TDCI 1.5-95 pk, de eerste diesel KA+.

Active : De nieuwe KA+ Active verrijkt de familie met een model in meer avontuurlijke stijl : rijhoogte 23 mm verhoogd, specifieke aanpassingen aan het chassis, gewijzigde stijl aan de buitenkant (extra bekleding van de drempels, uniek zwarte afwerking voor de grille, dakrails, lichtmetalen 15 inch velgen, Canyon Ridge brons koetswerkkleur), exclusieve afwerkingen voor het interieur en rijkelijke standaard uitrusting (« Active » logo’s aan de deuren, Active lederen stuur met ingewerkte bedieningen voor de snelheidsregelaar en met Sienna Brown naden, zetels met motief in Sienna Brown, vloertapijten voor alle seizoenen, beschermde laadruimte…).

 

Afwerkingen : Active, Essential en Ultimate.

Commercialisatie / Prijs : In de loop van 2018 ; vanaf 10.300€, ongewijzigde basisprijs.