Guillaume De Ridder stelde vandaag tijdens de slotmanche van World RX zijn wereldtitel in RX2e veilig met een klinkende overwinning in de finale. De coureur uit Nijvel is daarmee de eerste Wereldkampioen in deze 100% elektrische tak van rallycross. 

Er stond nog heel wat op het spel tijdens het slotweekend van het seizoen in Duitsland. Onze landgenoot begon na overwinningen in Barcelona, Lohéac en Spa als leider in de tussenstand aan de slotwedstrijd, maar de Fin Jesse Kallio had na een zege in het Zweedse Höljes slechts 9 punten achterstand. De druk tijdens de vier kwalificatiemanches was enorm. Pas na zijn overwinning in de halve finale, viel de druk grotendeels weg, waarna hij zijn overwicht toonde met een dominante zege in de finale, op een omloop die geteisterd werd door lichte sneeuwval. Jesse Kallio ging in de eerste bocht even in de fout, zodat de 16-jarige Kobe Pauwels, die debuteerde in de elektrische RX2e, perfect zijn rol als buffer kon spelen voor zijn landgenoot. Pauwels, eerder dit jaar vice-kampioen in Euro RX3, toonde nog maar eens zijn talent met een knappe vierde plaats, op 0″1 van het podium. Jesse Kallio werd nog tweede, maar zonder de kersverse Wereldkampioen uit Nijvel te kunnen bedreigen.

« De druk was enorm vandaag. Ik wilde in de kwalificatiemanches geen fouten maken of lek rijden op de agressieve kerbstones. Na de halve finale was ik quasi zeker van de titel en viel de druk weg. Ik had beloofd geen tranen te laten, maar de ontlading was te groot, » genoot Guillaume De Ridder. « Ik had me al het ganse weekend ingehouden, maar in de finale kon ik voluit gaan. Ik heb dit jaar veel ervaring opgedaan met elektrische RX2’s. Volgend jaar wordt in World RX met elektrische Supercars gereden. Hopelijk kan ik mijn ervaring daar benutten… »

 

(H. Van Opstal)