In 2016 stelde Hyundai de nieuwe i30 (2016) en begin 2017 de i30 Wagon. Nu kondigt Hyundai een derde familielid bij dat verwacht wordt voor 2018: de nieuwe Hyundai i30 Fastback. (Marc Lacroix)

Design : Typische Hyundai grille en achterlichten van de i30 Hatchback ; sterk verschillende voorbumper op het vlak van de luchtinlaten en mistlichten.

In vergelijking met de Hatchback is de Fastback 115 mm langer (4,45 m). Het profiel is dynamischer door het dak dat 25 mm lager ligt en de daklijn die op elegante wijze tot aan de koffer verlengd werd en uitloopt in een mooi gewelfde vleugel.

De achterlichten werden verfijnd en de achterbumper oogt dynamischer.

Interieur : Overgenomen van de Hatchback ; drie kleuren mogelijk : Oceanids zwart, Slate Grey of het nieuwe Merlot rood.

Uitrusting : Navigatiesysteem met touchscreen (8 inch, optioneel), netwerkverbindingen en draadloos oplaadsysteem voor smartphones (optie).

Technologie : De nieuwste snufjes zijn van de partij : autonome noodrem, rijstrookwaarschuwing, adaptieve Cruise Control, dodehoekdetectie, lezen van verkeersborden, optionele voetgangersdetectie …

Chassis : Getest en verfijnd door de ingenieurs van het Europees Testcentrum van Hyundai Motors op de Norschleife, het chassis ligt 5 mm lager en de stijfheid van de ophanging ligt 15% wat de wegligging ten goede komt.

Motoren/Transmissies : Twee benzine motoren met turbo T-GDI 1.0-120 pk (3 cyl.) en 1.4-140 pk (4 cyl.) ; Stop/ Start ISG systeem (Integrated Stop and Go) ; Diesel 1.600 voorzien met 110 en 136 pk ; Manuele zesbak en zevenbak met dubbele koppeling (niet voor de 1.000 cc).