Voor zij die het nog niet wisten: de ING Ardenne Roads hoort bij de mooiste rally’s voor historic wagens van Europa. Het is de oudste van de regularity-wedstrijden in België, en het evenement draagt prestige, gezelligheid en sportiviteit hoog in het vaandel. Tegelijk worden de verwachtingen van de deelnemers meer dan ingelost.

“We hebben rekening gehouden met de op- en aanmerkingen die werden gemaakt door de teams die maar één doel voor ogen hebben: de zege in de regelmatigheidsrangschikking! In het verleden lieten we de teams in volgorde van de leeftijd van hun wagen vertrekken, met de oudste automobielen eerst. Dat had tot gevolg dat sommige teams die in aanmerking kwamen voor de zege soms werden gehinderd door minder snelle wagens. Om dat probleem te vermijden, organiseren we dit jaar op vrijdag een facultatieve proloog, zodat de beste duo’s van een gunstiger startpositie kunnen genieten. De andere deelnemers vertrekken dan nadat de laatste deelnemer aan de proloog het kuuroord heeft verlaten”, aldus Jean-François Devillers, CEO van Trajectoire.

Een app voor elk

Hoewel de ING Ardenne Roads één van de zeldzame wedstrijden is waar wagens met een jaargang tussen 1919 en 1969 hun plaats vinden, is het toch de meest moderne regularityrally van het Belgische koninkrijk! Zo heeft Trajectoire een app gecreëerd, die op enkele dagen voor de start op iOS en Android-systemen wordt gelanceerd, waar alle informatie voor publiek en deelnemers beschikbaar zal zijn. Zo kan u voortaan beroep doen op uw smartphone om praktische info als het uurrooster, rechtstreeks aan Google Maps gelinkte doortochten, contactpersonen of deelnemerslijst terug te vinden.

 

Het wordt ook de plek waar de organisator live de uitslagen van de RT’s en de officieuze rangschikkingen zal publiceren, net zoals de startvolgorde, de spektakelpunten voor het publiek en de laatste nieuwsjes. Dit nieuwe snufje maakt de wedstrijd nog toegankelijker, zodat de gentlemen drivers en andere corijders een zorgeloos weekend vol plezier kunnen beleven.

Handelsmerk

Het hele team van Jean-François Devillers is ondertussen meester in het organiseren van deze prestigieuze en sportieve wedstrijd, die voor iedereen toegankelijk is, maar tegelijk door kenners wordt gesmaakt, waarbij de nadruk wordt gelegd op de grootse automobielen, de hoffelijkheid en het plezier van lekker tafelen. Zo wordt het hoofdkwartier van de ING Ardenne Roads opnieuw ingericht in de Radisson Blu in het centrum van Spa, tegenover de feestelijke ontvangstruimte van Trajectoire.

De teams nemen op zaterdag 21 april om 8 uur de start richting de Ardennen en de Semois, met ‘s avonds de traditionele gala-avond in het Casino van Spa, georganiseerd door onze traditionele partner ING Private Banking. Na een lus in het oosten van het land keert de karavaan van ongeveer 140 bolides van alle leeftijden ’s namiddags terug naar Spa, om er de beste duo’s in de bloemetjes te zetten!