Steve Bécaert wil zijn tijden van Moorslede bevestigen

Soms wordt het werk van teams die actief zijn in verschillende rallykampioenschappen bemoeilijkt door de kalendermakers. Zo moet J-Motorsport zich dit weekend opsplitsen tussen de Franse manche van het Wereldkampioenschap Rally, verreden in Corsica, en de eerste van de drie West-Vlaamse wedstrijden voor het Kampioenschap van België, verreden in Tielt.

« In een dergelijke context moet je keuzes maken, » vertelt Fred Miclotte, de team manager van J-Motorsport. « Onze ingenieur is in Corsica om Emil Bergkvist bij te staan, terwijl ik in Tielt blijf om de service te coördineren van de twee wagens die we inzetten voor klanten. »

Dit overlast weekend (ook het GP F1 van Shanghai en de eerste manche van het WTCC staan op het programma van autosport fanaten) is er ook één van premières voor J-Motorsport. Emil Bergkvist neemt inderdaad voor de eerste keer deel aan de Tour de Corse. En in Tielt zal Steve Bécaert, na vier ervaringen met deze wagen op regionaal niveau, zijn eerste nationale rally rijden met de DS 3 R5 uit de ateliers van Deinze. Verder maakt Achiel Boxoen, de jonge rekruut van Freddy Loix en Skoda Import, eindelijk zijn Belgisch rallydebuut met de Opel Adam R2 van J-Motorsport. Gelet op zijn gebrek aan ervaring, mikt hij niet meteen op de zege bij de Juniors of in klasse RC4. De nadruk ligt op het opdoen van ervaring, want zijn deelname is het begin van een meerjarig project.

Steve Bécaert stelt zich geen overdreven objectief: « De wagen die ik dit weekend zal besturen is deze die in Spa in handen van Kevin Demaerschalk was. Het was dus belangrijk woensdagavond een aantal runs te doen op de shakedown. We hebben vooral in het donker gereden, maar het belangrijkste was dat ik weer een goed gevoel kreeg aan het stuur. In Moorslede scheurde na enkele kilometers een remleiding, waardoor we een goed resultaat meteen mochten vergeten. Maar, in het vervolg van de wedstrijd reden we 2de en 3de tijden, sneller dan Pieter-Jan Maeyaert en Tim Van Parijs. Als we dat kunnen herhalen in Tielt, dan zit het goed. Kijk, vorig jaar werd ik 6de in de TAC Rally met een gewone Groep N. Nu rijden we met een top DS 3 R5, maar het zal bijna onmogelijk zijn om dit resultaat te evenaren… » (B. Verstraete; foto’s Bart Severins (Intro) & Bart Vanpoucke)