J-Motorsport aan de start van de Rally van Australië

Door tegelijkertijd programma’s in België en in het Wereldkampioenschap Rally te runnen, naast de occasionele deelnames en verhuringen in Luxemburg en op regionaal niveau, heeft J-Motorsport niet vaak de gelegenheid om eens op adem te komen. Dit weekend is het ganse team op verplaatsing naar Australië voor de laatste manche van het Wereldkampioenschap. Meer bepaald voor de slotwedstrijd van WRC-2, de competitie voor wagens van de R5-categorie, zoals de DS 3 waarmee de eigenaars van het team, Jourdan Serderidis en Frédéric Miclotte, aan de start komen.

« We hebben twee jaar geleden al eens deelgenomen aan de Rally van Australië, » vertelt Jourdan Serderidis. « Helaas moesten we toen opgeven. Daarom moeten we opnieuw de uitdaging aangaan. »

serderidisj-miclottef-sturDe Rally van Australië, volledig op onverhard verreden, grotendeels in afgelegen bossen met een laagstaande zon die zorgt voor een stroboscoop effect, is zeker geen makkelijke rally. Om in de best mogelijke omstandigheden aan de start te komen, zijn Jourdan en Fred begin deze week al in Australië gearriveerd om een goede testsessie af te werken.

« We hebben maandag 50 km getest, » gaat Jourdan Serderidis verder. « Tijdens die test hebben we de set-up voor deze wedstrijd bepaald. Het is een wedstrijd met ongelofelijk veel snelle secties in de subtropische bossen, afgewisseld met trage situaties op mul zand, wat erg glad kan zijn. Maar, de grote uitdaging op dit parcours zijn de ontelbare blinde bochten. Je moet hier perfecte nota’s hebben waar je op kunt vertrouwen. »

De toon is gezet. Zoals gewoonlijk blijft Jourdan Serderidis voorzichtig in zijn ambitie. « Verschillende van mijn concurrenten in WRC-2 zijn duidelijk sneller dan mij. Ik denk aan de man die waarschijnlijk de wereldtitel zal pakken, Esapekka Lappi. Maar ook aan gravelspecialist Nicholas Fuchs, aan Ptaszek en Al Suwaidi, die nog in het ritme van de Wales Rally GB zitten. Ik wil mijn eigen wedstrijd rijden en mijn vertrouwen stelselmatig opbouwen. Onze doelstelling is de finish te halen. »

Foto’s J-Motorsport & Sebastien Turkery