Het British Rally Championship werd dit weekend afgesloten met één van de meest mythische wedstrijden op de Britse eilanden, de Rally Isle of Man.

De rally die vroeger als « Manx Rally » door het leven ging lachte Keith Cronin toe die de sterkste was aan het stuur van zijn officiële Ford Fiesta R5 van M-Sport.

Bij de start waren er nog drie piloten in de running voor de titel, de Zweed Fredrik Ahlin (Skoda), Keith Cronin en Matt Edwards (Ford Fiesta R5).

Cronin toonde zich onmiddellijk het snelst met zeven snelste tijden op tien proeven die de eerste van twee manches vormden die in het kader van de rally gehouden werden. Cronin won dus de eerste ronde voor Edwards, virtueel uitgeschakeld voor de titel, en Ahlin, die nog een goede kans op de titel behield.

Om de titel te winnen moest Cronin eveneens de tweede manche winnen. Edwards gaf alles tot in de laatste kilometer maar moest de zege aan de Ier laten voor één minuscule tiende van een seconde. Derde net als de dag voordien greep Ahlin met één punt naast de titel…

Pieter Tsjoen en Eddy Chevaillier hadden deze wedstrijd ook op hun programma staan maar gaven forfait na een verkeersongeval voorafgaand aan de rally.

Foto’s Prestone British Rally Championship