Zoals verwacht heeft Johan Kristoffersson zijn wereldtitel rallycross verlengd op het Circuit of the Americas in Austin, Texas. De Zweed bekroonde zijn fantastische seizoen met een 9de overwinning op 10 wedstrijden. Als een echte kampioen passeerde hij in de voorlaatste ronde van de finale zijn teamgenoot Petter Solberg, die op weg leek naar zijn eerste overwinning van het seizoen.

Met 18.500 toeschouwers was de eerste manche van World RX in de USA een succes. In de finale namen Petter Solberg en Mattias Ekström de eerste rij voor hun rekening, maar in de eerste ronde gingen al vier rijders jokeren. In de jokerlap kon Johan Kristoffersson, die vanaf de tweede rij startte, naast Sébastien Loeb, Ekström al passeren. Vooraan nam Solberg de leiding. De Noor ging in de tweede ronde jokeren en hij kon nipt de koppositie behouden na zijn jokerlap. Maar, Johan Kristoffersson bleef pushen en in de voorlaatste ronde dook hij binnendoor toen Solberg een beetje te dwars ging. Zijn 9de zege op 10 met de Volkswagen Polo was een feit. Indrukwekkende cijfers van de Zweedse Wereldkampioen.

« Het team heeft me opnieuw een fantastische auto gegeven voor deze wedstrijd. In de kwalificaties ging het niet zo goed, maar in de finale kon ik al snel Ekström verrassen en toen Petter een foutje maakte in de remzone voor het onverhard, kon ik de zege niet laten liggen. Wat een ongelofelijk seizoen. Bedankt aan Petter en het ganse team om dit mogelijk te maken, » bedankte de kersverse wereldkampioen uitvoerig zijn team.

Achter de twee Volkswagens scoorde Andreas Bakkerud zijn vijfde podium van het seizoen, net voor Peugeot-rijder Sébastien Loeb en zijn kopman bij Audi Mattias Ekström.