Eindelijk! De eerste grote namen voor de editie 2019 van de Legend Boucles @ Bastogne komen bovendrijven.

Na Marc Timmers wordt nu ook de aanwezigheid van Thierry Neuville en Mikko Hirvonen naar voren geschoven.

Tijdens de RACB Awards bevestigde Thierry ons al dat hij tussen de Monte-Carlo en de Rally van Zweden opnieuw van de partij wou zijn in de Legend Boucles met zijn « hybride » Opel Corsa , een wagen waarvoor het wedstrijdreglement dit jaar aangepast werd.

Dit jaar kan Thierry Neuville wel voor de overwinning strijden in de Legend, zonder achteraf uit de uitslag geschrapt te worden. (Foto Timothy David)

Hangt de deelname van Neuville nog van een bijkomend budget af, dat de organisatie ongetwijfeld tijdig zal vinden, dan is die van Mikko Hirvonen nagenoeg bevestigd. De Fin, net als Neuville viermalig vicewereldkampioen, keert terug naar de Legend Boucles. Hij zal over een topwagen beschikken, een Ford Escort Gr.4 van Christophe Jacob.

Geen Dakar dit jaar voor Mikko Hirvonen, maar hij zal met plezier van de partij zijn in de wedstrijd van Pierre Delettre. (Foto Jacques Letihon)

De Fin nam al eens deel aan de Legend Boucles, in 2013 toen de wedstrijd nog in Spa startte en Hirvonen officieel Citroën piloot was in het WRC. Zijn deelname met een Visa 1000 Pistes was echter geen lang leven beschoren door mechanische problemen…

Mikko Hirvonen op zoek naar revanche voor 2013. (Foto Jacques Letihon)