Wie er niet in geloofde en het voor fake news afdeed krijgt ongelijk… Zoals we u vorige week aankondigden komt er wel een samenwerking tussen Sébastien Loeb en Hyundai!

De Koreaanse constructeur heeft het nieuws bevestigd: Sébastien Loeb heeft een contract voor twee jaar getekend bij Hyundai en zal in 2019 aan zes WRC manches deelnemen. Zijn eerste wedstrijd wordt de Monte-Carlo, amper enkele dagen na de finish van de Dakar waar hij met een privé Peugeot 3008DKR zal deelnemen als afscheid van de PSA groep.

Hyundai past bijgevolg zijn lineup aan. Dani Sordo krijgt een programma van acht rally’s met de derde officiële Hyundai i20 Coupé WRC. Het seizoen van de Spanjaar begint met de Rally van Mexico in maart.

Nadat hij zijn volledige carrière binnen de PSA groep bleef stapt Sébastien Loeb dus voor twee seizoenen over naar Hyundai. (Foto Red Bull Media)

Loeb in Zweden dan? Misschien. Of niet want Hyundai onderhandelt nog met Hayden Paddon die weleens een Hyundai zou kunnen besturen op de Zweedse sneeuw.

Het exacte programma van loeb werd nog niet onthuld, maar Corsica en Chili zouden de negenvoudige wereldkampioen alvast mogen verwlkomen.