De Nürburgring, die kent Maxime Martin wel. Op dat circuit zette de vertegenwoordiger van het RACB National Team enkele van zijn mooiste prestaties neer. En het is ook op deze legendarische omloop dat hij vorig jaar een klinkende overwinning in de DTM scoorde.

DTM op de Nürburgring, voor de Belgische racefans die de gespierde toerwagens willen bewonderen is dat vlakbij. « Naast Zandvoort is dit één van de dichtste races bij België », stelt Maxime Martin. « Op de Ring voel ik me thuis. De meeting van dit weekend is trouwens heel bijzonder, want op deze mythische omloop heb ik al een paar mooie herinneringen verzameld. Of het nu over de lange of de korte versie gaat, ik heb hier al heel wat races afgewerkt en mooie dingen beleefd. Zoals vorig jaar, toen ik met mijn BMW een DTM-race wist te winnen. »

Moscow (RU) 21th August 2016. BMW Motorsport, Maxime Martin (BE) BMW Works Driver.

Een vooruitzicht waardoor het enthousiasme van de Brusselaar alleen maar groter wordt.
« Ik reis vol vertrouwen af, inderdaad. Uit ervaring weet ik dat deze omloop de BMW M4 zou moeten liggen. Volgens de weervoorspellers zou het ook zonnig moeten zijn. Maar ik weet ook dat je in de autosport alle theorieën vooraf met een korrel zout moet nemen. Zeker in de DTM, waar het gewicht van de wagens nog na de kwalificaties kan worden aangepast. Een ding is zeker: ik ben vast van plan om op dit vertrouwd terrein mijn fout van Moskou recht te zetten. Op dit ogenblik sta ik zesde in het kampioenschap, ex-aequo met Tom Blomqvist, mijn teammaat bij RBM. Ik hoop zondag de Nürburgring te kunnen verlaten met een pak meer punten op zak. »