Met de stopzetting van het rally raid programma van Peugeot Sport kwamen de drie toppiloten Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz en Cyril Despres op de markt voor de Dakar 2019.

Mini Team X-Raid, de voornaamste tegenstander van het Franse team, aarzelde niet lang en haalde eenvoudigweg de drie pijlers van het 2008/3008DKR avontuur binnen. Het drietal zal aantreden met tweewielaangedreven buggy’s. Voor Stéphane Peterhansel is het een terugkeer naar het merk waarmee hij in 2012 en 2013 de Dakar op zijn naam schreef.

« Dit trio is uiteraard een Dream Team, dat een berg ervaring naar ons team brengt. » geeft Team X-Raid orkestleider Sven Quandt aan. « Carlos heeft veel bijgedragen aan de ontwikkeling van onze MINI en liet ons toe veel vooruitgang te boeken in deze richting, onder andere wat betreft de afstellingen. Stéphane is een oude vriend en ik ben verheugd hem in het team te verwelkomen. Cyril heeft de laatste jaren eveneens zijn kunnen getoond en ik kijk ernaar uit om te zien hoe hij met ons zal presteren. Hij heeft al veel kilometers op zijn teller aan het stuur van onze wagen. Onze MINI heeft met succes talrijke testkilometers afgewerkt in de laatste maanden en we zijn zeer gelukkig met zijn eerste wedstrijd. »

Voorafgaand aan de Dakar 2019, die van start gaat op zondag 6 januari, zullen de nieuwe rekruten van Mini Team X-Raid aan de Rally van Marokko deelnemen van 3 tot 9 oktober.