Voor iedereen toegankelijk, zelfs voor wie geen 4×4 bezit

Mitsubishi Motors Belux en RACB bundelen hun expertise in de ‘Mitsubishi Offroad Academy powered by RACB’. Deze unieke academie biedt de mogelijkheid om kennis te maken met het plezier van offroadrijden en ervaring op te doen bij het rijden op alle soorten onverhard terrein onder vakkundige begeleiding en in de meest veilige omstandigheden.

Offroaders en vierwielaandrijving zitten in het DNA van Mitsubishi Motors. Meer dan 80 jaar geleden, in 1936, bouwde Mitsubishi zijn eerste vierwielaangedreven auto, de PX33. De eerste echte offroader, de Pajero, kwam er in 1982 en is ondertussen al bijna 40 jaar lang een referentie in zijn segment. Mitsubishi Motors pioniert bovendien al 30 jaar lang met zijn extreem gesofisticeerde All Wheel Control, sinds de Galant VR4 Dynamic Four (1987).

De RACB heeft dan weer via zijn RACB Academy een ruime ervaring opgebouwd in het geven van rijvaardigheidstrainingen. Dit onderdeel biedt een breed gamma aan rijopleidingen aan, van bewustmaking tot preventie en zelfs de Racing School onder leiding van Marc Duez, evenals het economisch rijden, wagenbeheersing in moeilijke omstandigheden, opleidingen voor vrachtwagenbestuurders, vorming van VIP chauffeurs, enz.

Samen vormen Mitsubishi Motors en RACB een gedroomde combinatie om plezierige en doorgedreven offroadopleidingen te kunnen aanbieden aan iedereen, van de nieuwsgierige SUV-rijder die zijn eerste stapjes naast het asfalt wil wagen tot de echte avonturier, die de ongelooflijke capaciteiten van zijn Mitsubishi (of andere)-terreinwagen volledig wil leren benutten.

Daarom kunnen de enthousiaste deelnemers kiezen uit drie programma’s:

Niveau 1: Kennismaking met offroadrijden, zowel theoretisch als in de praktijk, met lichte terreinoefeningen. (halve dag, 250 euro)

Niveau 2: Een meer doorgedreven opleiding. De praktische terreinoefeningen zijn een pak pittiger, met onder meer gekruiste bruggen en het bedwingen van steile, gladde hellingen. (hele dag, inbegrepen Niveau 1 + 2, 400 euro)

Niveau 3: Vanaf 2018 kan al wie Niveau 1 en 2 onder de knie heeft voluit gaan. We leren werken met een lier, water doorwaden, zware hindernissen analyseren en overwinnen… (hele dag, 400 euro)

Uiteraard worden deze trainingen gegeven in alle modellen van Mitsubishi’s SUV-gamma, van de ASX over de Outlander tot de L200 en de Pajero. Volgend jaar wordt daar nog de gloednieuwe Eclipse Cross aan toegevoegd, om te bewijzen dat ook een sportieve SUV van Mitsubishi zijn 80-jarige erfenis niet verwaarloost.

Iedereen kan zich inschrijven voor deze cursussen bij een erkend Mitsubishi-concessiehouder in de buurt, op de website van Mitsubishi Belux of bij via de RACB. Deelnemers krijgen ter plekke softdrinks en een sandwichlunch, bovenop een halve of hele dag offroadfun op het domein van het kasteel van Chérimont in Andenne, een immens domein dat een indrukwekkende waaier aan terreinen en moeilijkheden biedt, met uiteraard stenen en modder, maar ook spekgladde rotsen, hellingen, zeer abrupte stijgingen die toelaten de werking van verschillende delen van de integrale transmissie te begrijpen, een brede passage door een beek, enz. Na een dag op zo’n domein keert u ongetwijfeld tevreden huiswaarts.

De eerste datum is voorzien op vrijdag 28 april. De volgende mogelijkheden zijn op 12 mei en 16 juni. Op zondag 10 september biedt Mitsubishi een grootse ‘Offroad Experience Day’ aan. Aarzel niet om u in te schrijven, het is zeker de moeite waard en het kan u nog van pas komen. Het doel van de opleiding is om « in alle veiligheid kunnen doen wat we graag doen. » (B. Verstraete)

Info en inschrijvingen: www.mitsubishi-motors.be/  –  www.racb.com/nl/academy