De Fiesta van Ogier kan uitgesloten worden

Verliest Sébastien Ogier zijn leidersplaats in het Wereldkampioenschap Rally? Dat kan gebeuren als de vaststellingen van de technische commissarissen bevestigd worden. Zij willen controleren of het gewicht van de versnellingsbak van de Fiesta WRC die op de tweede plaats eindigde in de Rally van Mexico overeenstemt met dat van de homologatiefiche. Als hij inderdaad te licht is dan wordt Ogier uitgesloten en verliest hij de 22 punten die hij scoorde in Mexico waardoor hij terugvalt naar de derde plaats in de tussenstand.

Thierry Neuville zou officieel dan op de tweede plaats eindigen in de Rally van Mexico en drie extra punten behalen, wat niets zou veranderen aan zijn positie in het kampioenschap.

Het zou spijtig zijn voor M-Sport als de Fiesta WRC’s gediskwalificeerd worden na afloop van de Rally van Mexico. (foto Red Bull/J. Ree)

Maar als de bak van de Fiesta van Ogier te licht is, dan is die van Tänak dat waarschijnlijk ook. Een uitsluiting van beide Ford piloten zou de fysionomie van het kampioenschap volledig veranderen want Latvala zou comfortabel aan kop liggen met 64 punten, tegenover 44 voor Ogier, 36 voor Sordo, 33 voor Tänak en 31 voor Neuville. En M-Sport zou de leidersplaats in het Constructeurs kampioenschap voor twee punten verliezen aan Toyota. (BV; foto’s HMS/Austral & Red Bull/Ree)