Betaalbare en originele Arrive&Drive merkencup in het BK Rallycross

Voor de eerste keer in het Belgisch kampioenschap Rallycross wordt volgend seizoen een merkencup georganiseerd met steun van de invoerder. Het wordt een hoogst originele merkencup met pick-ups, de Actyon Sports. De deelnemers moeten immers verplicht een copiloot meenemen en de rijtijd mag tijdens elke meeting verdeeld worden tussen drie piloten.

dsc_5413

De SsangYong Rallycross Cup 2017 is een creatie van SsangYong in samenwerking met Zelos, organisator van de Belgische manche van World RX in Mettet, en Pauwels Motorsport, preparateur van de pick-ups die gebruikt zullen worden. De SsangYong Rallycross Cup, afgekort SRX Cup, wordt verreden in het Belgisch kampioenschap en de wedstrijden hebben exact hetzelfde format als een normale rallycross in het BK: drie kwalificatieheats, halve finale en finale voor de snelste zes piloten. Toch zijn er een aantal originele kenmerken. De RACB heeft ervoor gezorgd dat jongeren al vanaf 16 jaar kunnen deelnemen en het is verplicht om telkens een copiloot mee aan boord te nemen. Bovendien kunnen drie piloten per meeting de wagen delen, zodat in totaal 9 mensen tijdens eenzelfde weekend een unieke ervaring kunnen beleven.

Naast een Media Cup, zal er ook een Disco Cup worden gelanceeerd. Deze Cup voor discotheken staat in het teken van verkeersveiligheid en wordt georganiseerd door Pascal Witmeur. De wagens zullen diverse slogans dragen: « Don’t drink and drive », Don’t text while driving » en « Don’t race on the road ».

dsc_5780

De basis voor de merkencup is de originele SsangYong Actyon Sports pick-up. De wagens worden geprepareerd en onderhouden door Pauwels Motorsport. « Het is een all in-formule. Voor 37.500 € excl. BTW huur je een wagen voor het ganse seizoen. Daarbij is alles, maar dan ook alles, inbegrepen: hotel, catering, 2 overalls, benzine, banden, onderhoud, logistiek, transport en de verzekering. De wagens zijn verzekerd, mits een franchise van 2.000 euro, » vervolgt Freddy Tacheny.

De Actyon Sports pick-up wordt speciaal geprepareerd. De 2.2 diesel is opgevoerd tot 225 pk en beschikt over achterwielaandrijving, een sperdifferentieel van Sellholm, Proflex-dempers… Met 225 pk en vooral 500 Nm koppel is rijplezier verzekerd, zeker met de hydraulische handrem om onderstuur tegen te gaan.  Kortom, een nieuwe formule in het BK Rallycross die zeker voor het nodige spektakel en vooral voor een frisse wind en vers bloed in de rallycross zal zorgen.

dsc_5873

Meer informatie in het volgende nummer van Autonews, nr. 298.

De kalender

19 maart                      BRX Mettet

TBA                              Special Event (*World RX?)

18 juni                          BRX & DRX Estering Buxtehude (D)

16 juli                           BRX Duivelsbergcircuit Maasmechelen

TBA                              Special Event (TBA)

10 september              BRX Duivelsbergcircuit Maasmechelen

8 oktober                     BRX Duivelsbergcircuit Maasmechelen

TBA                              Special Event (*Endurance Event)