Amper enkele weken na de lancering van de nieuwe Ford Focus stelt het Amerikaanse merk zoals verwacht al de crossover versie voor, de Active. (Marc Lacroix)

STIJL

Na de Ka+ en de Fiesta vervolledigt de Focus de Ford Active familie. ; beschikbaar als hatchback vijfdeurs en Clipper break onderscheidt de Focus Active zich door de rijhoogte (30mm hoger vooraan, 34mm achteraan), koetswerkbescherming die van de bumper over de wielkasten en de flanken naar achteren loopt, uniek design van de bumpers en de in zilverkleur afgewerkte beschermingsplaten.

INTERIEUR

Stuur en versnellingspook in leder ; levendige elementen op het dashboard en de deurpanelen ; Active platen op de deurdrempels ; aparte zetelbekleding met blauwe naden.

MOTOREN

EcoBoost benzine (1.0-125 pk en 1.5-150 pk) en EcoBlue diesel (1.5-120 pk en 2.0-150 pk) worden aangeboden in combinatie met geavanceerde rijhulpsystemen: Active Park Assist 2 (volledige automatisering die de versnellingen, de acceleratie en het remmen controleert bij autonoom parkeren), nieuwe verlichting vooraan die voorspellend werkt, geavanceerde versie van de adaptieve snelheidsregelaar, assistentie bij ontwijkingsmanoeuvres … ; manuele 6-bak of automatische 8-bak.

TECHNIEK

Bovenop de 3 rij profielen (Normal, Sport en Eco) die standaard zijn op alle versies van de Focus krijgt de Focus Active ook nog de Slippery modus (past de ESC instellingen en tractiecontrole aan naargelang de omstandigheden) en de Trail modus (helpt bij de dynamiek op bijvoorbeeld zanderige ondergrond, past het blokkeren van de remmen aan om de wielen beter te laten glijden, configureert de tractiecontrole om zand, sneeuw of modder van de wielen weg te werken, en biedt een meer passieve acceleratie).

COMMERCIALISATIE

Nu bestelbaar.