Vorig jaar was de KNAF er heel snel bij om alle Nederlandse rallykampioenschappen te annuleren. In 2021 gaat het kampioenschap wel door, maar de eerste klassementsproef op Nederlandse bodem zal pas op 10 juli verreden worden in Achtmaal.

Het Open Nederlands Rally Kampioenschap telt 7 wedstrijden. De eerste wedstrijd op de kalender is de Rally Sulingen in Duitsland op 7 en 8 mei. De vraag is natuurlijk of die wedstrijd, die enkel voor het ONRK telt, door kan gaan met buitenlandse deelnemers aan de start.

De eerste wedstrijd op Nederlandse bodem is de GTC Rally in Achtmaal, die jaar verreden op zaterdag 10 juli en met een nieuw servicepark in Achtmaal. De Vechtdal Rally is verplaatst naar 28 augustus, terwijl de Hellendoorn Rally zijn vertrouwde datum op 18 september behoudt. De ELE Rally in het Brabantse Son werd van het voorjaar uitgesteld naar 9 oktober, gevolgd door de Twente Rally op 30 oktober. Het compacte seizoen wordt op 20 november afgesloten met de Achterhoek Rally in Eibergen.

De KNAF heeft er een erezaak van gemaakt om minimaal 3 weken te garanderen tussen de verschillende wedstrijden. Alle wedstrijden op Nederlandse bodem tellen bovendien ook mee voor het Nederlands Rally Kampioenschap, het Nederlands Short Rally Kampioenschap en het Historic Kampioenschap.